Faran un projecte per a la col·locació de càmeres al Pi de les Tres Branques

L'Ajuntament de Castellar del Riu es reuneix amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'IEC

Aida Morales
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:32h
Nou atac al Pi de les Tres Branques
Nou atac al Pi de les Tres Branques | Aida Morales
L'Institut d'Estudis Catalana (IEC) elaborarà en els propers dies un projecte de com hauriua de ser la instal·lació de càmeres de vigilància al Pi de les Tres Branques. Així mateix, també se'n valoraran les costos, amb l'objectiu final d'obtenir els recursos necessaris de l'administració perquè ajudin a finançar la seva instal·lació i manteniment. 

Aquesta va ser la principal conclusió a la qual va arribar l'Ajuntament de Castellar del Riu aquest dimecres, després de reunir-se amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'IEC. La voluntat d'aquestes institucions és la de valorar la restauració i la conservació dels dos arbres monumentals de Catalunya situats al Pla de Campllong, que aquest passat final de gener van ser atacats

A la reunió, segons han informat, també hi van assistir, en qualitat d'experts, els representants dels Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals que, tal com han indicat, incrementaran les mesures preventives de dissuasió, així com la seva presència en aquesta zona. 

Sobre les actuacions concretes perquè les branques afectades no cedeixin, han indicat que s'acabaran de decidir en els propers dies, entre els tècnics de la Generalitat i l'empresa Doctor Árbol, que ja va realitzar l'actuació d'emergència fa pocs dies.