Demanen 3 anys per a l'home que va estafar un mossèn de Gironella fent-se passar pel rector de Berga

L'acusat ja va ser condemnat a un any i nou mesos per realitzar la mateixa estafa amb Mossèn Ballarín | En els dos casos, Carlos M. afirmava ser Marc Majà

Aida Morales
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 23:02h
La Fiscalia demana tres anys de presó i una indemnització de 800 euros per a l'acusat d'estafar, a finals del 2013, el mossèn de Gironella Àngel Pla, fent-se passar pel rector de Berga, Marc Majà. Segons la petició del fiscal a la qual ha tingut accés NacióBerguedà, Carlos M. va demanar 800 euros a Pla, afirmant que era Majà. 

Aquests fets es van produir el 30 de desembre del 2013, quan l'acusat, amb el telèfon particular d'un familiar, va trucar al rector de Gironella al voltant de les 12.30 hores demanant-li que li ingressés 450 euros a un compte corrent particular. Vint minuts després, en una segona trucada li demanava 350 euros més. 

Segons el Ministeri Fiscal, aquests fets constitueixen un delicte continuat d'estafa amb agreujant de reincidència. De fet, Carlos M. ja va ser condemnat el mes de maig del 2015 per una estafa pràcticament idèntica, en aquest cas, però, la víctima va ser el conegut religiós mossèn Ballarín. Respecte d'aquest cas, les parts van arribar a un acord de conformitat en què es va condemnar l'acusat a un any i nou mesos de presó, per sota dels dos anys que impliquen el seu ingrés.

En aquest cas, la defensa va al·legar que l'acusat era addicte al joc en el moment en què van tenir lloc els fets. Aquests van ser el març del 2013, mentre que els que es jutjaran el proper 29 de febrer al Jutjat Penal 2 de Manresa van ser del mes de desembre. 
Arxivat a