CULTURA POPULAR

Una animació sobre la Patum feta per alumnes comença a viatjar per Europa

Alumnes de l'Escola Diocesana de Navàs rebran la visita d'estudiants de Polònia, Turquia, Finlàndia, Anglaterra i Lituània

per Redacció, 18 de febrer de 2016 a les 10:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una breu pel·lícula d'animació sobre la Patum de Berga feta pels alumnes de l'Escola Diocesana de Navàs dins del projecte Inimation in Clay ja ha començat a viatjar per tot Europa. Així ho han informat fonts del centre a aquest diari, en el marc del programa Erasmus+, en què aquests estudiants expliquen alguns dels trets culturals de Catalunya a altres alumnes de Polònia, Turquia, Asland Islands (Finlàndia), Anglaterra i Lituània. 

En aquest cas, s'ha reproduït la plaça de Sant Pere de Berga, i s'han elaborat alguns dels personatges de la festa amb plastilina. Segons han indicat, alguns han estat inspirats en la col·lecció de playmòbil ClickPatum.


L'objectiu del programa és que els alumnes aprenguin i també expliquin fets concrets de la seva cultura a través d'una pel·lícula d'animació. En el cas dels alumnes de l'escola de Navàs, i segons ja van explicar, s'ha aprofundit en la pràctica d'emmotllar personatges amb plastilina.
 

La Guita a la plaça de Sant Pere. Foto: Escola Diocesana de Navàs

 

Escena de la pel·lícula d'animació. Foto: Escola Diocesana de Navàs

 

Alumnes col·locant els personatges. Foto: Escola Diocesana de Navàs

 

Participació