El Govern aprova el nomenament de Juli Gendrau com a director general de Bombers

Anuncien en nomenament de l'exalcalde de Berga al capdavant de la Direcció de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament

Redacció
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:22h
Reunió del Govern d'aquest dimarts
Reunió del Govern d'aquest dimarts | EFE
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat, aquest dimarts, el nomenament de Juli Gendrau al capdavant de la Direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament. Ha estat així, després del consell executiu que setmanalment es realitza i que, des que es va constituir el nou Govern, ha anant aprovant els diferents relleus del càrrec. 

Justament, en un mateix consell executiu es va aprovar la baixa de Gendrau al capdavant de la Delegació del Govern a la Catalunya Central en pro de la republicana Laura Vilagrà i, segons havia afirmat Gendrau en declaracions a NacióBeguedà, estava pendent d'un nou nomenament

El també exalcalde de Berga, doncs, ha fet el salt del Departament de Presidència al d'Interior, amb una tasca gens fàcil, sobretot, davant d'una campanya forestal que es preveu complicada. El seu predecessor, Ramon Parés, ja havia demanat des de fa uns mesos que el rellevessin, tot i que, amb el canvi de Govern, aquesta petició es va demorar. Ara, Gendrau prendrà el relleu de Parés, director general des del 2013, i es posarà a les ordres del nou conseller d'Interior, Jordi Jané.

Gendrau va néixer a Berga el 1969 i és enginyer en Organització Industrial i enginyer tècnic Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També ha realitzat diversos postgraus i especialitzacions en redacció, organització i direcció de projectes industrials i en l'àmbit d'energies renovables. A nivell polític, ha estat regidor i posteriorment alcalde de Berga des de 1999 fins al 2015. A més, des del 2013 fins al 2015 també ha exercit com a delegat del Govern a la Catalunya Central.

Al consell executiu d'aquest dimarts també s'ha aprovat el nomenament de la berguedana Rosa Anna Castillo i Picas com a nova directora general de Relacions amb l'Administració de Justícia, dins del Departament de Justícia.