El vent al Santuari de Queralt arriba als 108 km/h, un dels llocs amb les ratxes és fortes

El Servei Meteorològic de Catalunya destaca Queralt en el quart lloc de la llista amb més vent aquesta setmana de Catalunya

Redacció
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:34h

Santuari de Queralt Foto: Aida Morales


Tal com avisava Protecció Civil, el Berguedà ha estat un dels llocs on el vent s'ha fet notar amb força aquest principi de setmana. Concretament, i segons destaca el Servei Meteorològic de Catalunya, les ratxes al Santuari de Queralt han arribat als 108,7 quilòmetres/hora, les quartes més fortes de Catalunya entre aquest dilluns i dimarts.

Per sobre de Queralt, s'han trobat Portbou (159,5 km/h), Boí (133,9 km/h) i el Pantà de Darnius (132,1 km/h), així com 18 indrets més de Catalunya que, segons les estacions meteorològiques, han vist ratxes de més de 70 quilòmetres/hora. 

El vent també ha augmentat la sensació de fred al Berguedà. Amb temperatures baixes, tot i que no extremes, els termòmetres han caigut sota zero, arribant als -3,4ºC a Gisclareny, -0,2ºC a Berga, -2,1ºC a la Quar o a 1,9ºC a Guardiola de Berguedà. 

Segons el Servei Català de Trànsit, el Berguedà també té una carretera afectada per la neu, la BV-4024, de Bagà a Coll de Pal, on és obligatori circular amb cadenes.
 

 
 
Arxivat a