La falta de secretari a Cercs fa que CLAM porti tres mesos amb un dels dos regidors inactiu

Dani Garcia no pot fer efectiva la seva acta d'edil per substituir a Marie Kapretz perquè no es poden realitzar Plens municipals

Aida Morales
17 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 16:03h

Grup municipal CLAM-AM de Cercs, quan encara hi havia Kapretz Foto: CLAM-AM


La manca de secretari a l'Ajuntament de Cercs des de finals d'any fa que, des que Marie Kapretz va renunciar al càrrec, el grup municipal a l'oposició CLAM-AM no pugui fer efectiva l'alta de Dani Garcia, el regidor que, si es poguessin fer Plens municipals, entraria com a número dos. Així ho ha denunciat aquest grup en declaracions a NacióBerguedà, després de considerar que aquesta situació els suposa un "greuge" comparatiu important.

“Nosaltres estem en aquesta situació des de fa tres mesos tranquil·lament”, han criticat. En aquest punt, a part de no poder realitzar Plens, els militants de CLAM-AM també han explicat que no es poden fer comissions informatives i tampoc presentar mocions. 

Tal com han explicat, la manera de funcionar de CLAM és que qualsevol ciutadà pot traslladar a l'Ajuntament les seves preocupacions a través seu. En aquest punt, han indicat que tenen diverses mocions per presentar i que, com que Garcia no pot fer efectiu el seu càrrec, només tenen el 50% dels regidors que oficialment els tocarien.

Actualment, l'Ajuntament de Cercs no pot convocar Plens, tirar endavant decisions importants o expedients ja que, des del passat mes de juliol, no disposa de secretari. Aquesta situació, segons va explicar l'alcalde, Jesús Calderer, a aquest diari, s'està intentant solucionar a marxes forçades, tot i que les persones candidates a ocupar el càrrec finalment no s'hi han pogut incorporar. 

Per això, l'última notícia és que des de l'Ajuntament de Cercs es realitzarà un concurs de mèrits, per tal que es presentin candidats per cobrir la plaça fins que la demani un secretari titulat. Ara per ara, ha remarcat Calderer, s'està a l'espera de la publicació de les bases en un butlletí oficial.

Manca d'informació

CLAM-AM també ha lamentat que no hi hagi informació al respecte entre els diferents grups municipals i, sobre el concurs de mèrits que l'alcalde ha informat que es farà, han criticat que aquest no s'hagi plantejat fins ara. A més, també han lamentat que la ciutadania s'hagi d'assabentar a través dels mitjans de comunicació d'aquestes novetats. 

“Cada setmana teníem el secretari nou, però aquest ha canviat tres o quatre vegades”, han assegurat. Això, segons han dit, fomenta la “rumorologia”. En aquest punt, esperen que la situació es pugui resoldre el més aviat possible i també demanen que es fomentin els canals de comunicació entre l'equip de govern i l'oposició.