Pares i mares de l'escola de Bagà es concentren davant del centre per demanar que la justícia actuï

La direcció de l'escola Galceran de Pinós afirma que donarà suport al jutge, si decideix dictar una ordre d'allunyament dels pares que van iniciar la baralla

Aida Morales
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:54h
Concentració de mares i pares davant de l'Escola de Bagà.
Concentració de mares i pares davant de l'Escola de Bagà. | Aida Morales.
Preocupació i neguit a Bagà. Els pares i mares de l'escola Galceran de Pinós no s'han llevat, aquest dimarts, com és habitual. La majoria han portat els seus fills a l'escola amb normalitat, però amb voluntat de declarar el seu profund rebuig als fets que van tenir lloc ahir quan una mare va agredir una nena i el vigilant municipal, han decidit concentrar-se durant mitja hora a les portes del centre. 

Una concentració pacífica i sense incidents, sobretot, perquè la família que va iniciar la picabaralla aquest dilluns no ha portat la seva filla a l'escola. Des de quarts de nou del matí, a l'avinguda Reina Elisenda de Bagà ja es podien veure diversos agents dels Mossos d'Esquadra que, tal com van explicar a NacióBerguedà, incrementaran la vigilància als voltants de l'escola durant els propers dies. A més, aquest dimarts també s'han pogut veure més pares del que és habitual, molts dels quals a l'expectativa, i també el vigilant municipal, encarregat de l'entrada i sortida dels nens al centre que, malgrat rebre un cop de puny a la cara durant la baralla, ha treballat amb normalitat. 

La concentració de pares s'anirà repetint durant aquesta setmana i de manera indeterminada. Segons han explicat fonts de l'Associació de Mares i Pares (AMPA), l'objectiu de les famílies és que la justícia actuï amb contundència contra els pares que van generar el conflicte i que, en aquest cas, se'ls “prohibeixi que es puguin acostar a l'escola”. En aquest punt, han afirmat que el seu objectiu no és “perjudicar la nena” d'aquesta família que, segons lamenten “no té cap culpa de tenir els pares que té”, però sí que consideren important allunyar les persones “conflictives” de l'escola i dels menors.

Segons han precisat, la voluntat inicial de l'AMPA era no portar els nens al centre aquest dimarts. No obstant això, després de constatar que la direcció de l'escola donaria suport a una ordre d'allunyament de la família, van creure que el millor era que els infants “no es veiessin influenciats” i que continuessin el seu dia a dia “amb normalitat”. 
 

Concentració de mares i pares davant de l'Escola de Bagà. Foto: Aida Morales.


Sigui com sigui, els pares han estat clars: “Ens manifestarem cada dia fins que la justícia, l'escola, l'ajuntament o l'assistent social ens donin una solució”. I és que, segons han avisat, estan convençuts que “anirà pujant la violència” d'aquesta família al municipi. De fet, aquest mateix dilluns a la tarda han relatat que es va tornar a produir un petit incident entre les dues famílies implicades al matí. Tal com han relatat, la dona que va agredir la nena també va “increpar” aquesta família al mig del carrer: “Això és intolerable”. 

Ordre d'allunyament

Fonts de la direcció del centre han mostrat el seu profund rebuig cap a la violència i han afirmat que, ara per ara, estan treballant perquè fets com els que es van produir “no tornin a passar”. Segons han precisat, s'estan mantenint converses amb els serveis municipals, els Mossos d'Esquadra i els assistents socials i, si el jutge decideix tirar endavant una ordre d'allunyament de la família que va iniciar la disputa envers el centre, han afirmat que hi donaran suport: “Això, si es dóna el cas, ho recolzarem”. 

Per altra banda, també han demanat que els pares es tranquil·litzin, ja que és moment de “calmar una mica la situació”, i han assegurat que es continuaran reunint amb totes les parts implicades perquè tot es pugui normalitzar i “influeixi el més mínim possible en els nens”.

Pel que fa a la família que aquest dimarts no ha portat la seva filla a l'escola, es tracta de persones que ja havien tingut problemes abans de la seva arribada a Bagà. Segons van confirmar a NacióBerguedà fonts de l'Ajuntament de Cercs, van ser expulsats de Sant Jordi farà uns tres anys, i també havien tingut problemes a Puig-reig.
 

Els Mossos i el vigilant municipal controlant l'entrada dels nens a l'escola de Bagà. Foto: Aida Morales.