Els Mossos recullen dues denúncies arran de la baralla entre pares a Bagà

Cinc persones s'apropen a la comissaria de Berga a declarar pels fets d'aquest dilluns a l'entrada de l'Escola Galceran de Pinós

Aida Morales
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:51h
Escola de Bagà.
Escola de Bagà. | Xtec
Un total de cinc persones s'han desplaçat fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga per declarar, aquest dilluns, arran de la baralla que ha tingut lloc, entre pares, davant de l'Escola Galceran de Pinós e Bagà. Han prestat declaració tres testimonis dels fets, el vigilant de seguretat que s'encarregava de supervisar l'entrada dels nens al col·legi i una de les persones implicades. 

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra a NacióBerguedà, dues d'aquestes persones han interposat una denúncia contra membres de l'altre grup implicat. En el cas de la família conformada per C.M. i el seu marit Q.B., presumptament iniciadors de la baralla segons testimonis presencials, encara no s'han dirigit a la comissaria i, en aquest cas, podria ser que els Mossos els citessin a declarar. 

En aquest punt, la policia catalana ha explicat que es mantindran les diligències de la investigació obertes durant uns dies, amb l'objectiu de recopilar la màxima informació possible. Una vegada hagi estat així, les diligències es tancaran i tota la informació passarà als Jutjats de Berga. Pel que fa a les denúncies, podrien ser per lesions lleus o amenaces lleus, tot i que, segons han dit, encara estan pendents de tipificar. 

A més, la policia catalana ha incrementat la vigilància durant la tarda d'aquest dilluns als voltants de l'escola de Bagà, i també es preveu que sigui així al llarg de dimarts. 

Baralla per un ball

A primera hora del matí, i abans que els nens i nenes entressin al recinte de l'escola, ha començat una discussió entre pares i mares que ha acabat amb alguns ferits lleus. Tot ha començat, segons han informat a NacióBerguedà fonts de l'Associació de Mares i Pares (AMPA), quan C.M, mare d'una nena del col·legi, s'ha adreçat a una altra menor amb la presumpta voluntat d'agredir-la. A partir de llavors, i davant la reacció dels pares d'aquesta última, ha començat una alterada discussió que ha acabat amb crits, empentes i el vigilant de la vila amb un cop de puny a la cara. 

Tal com han explicat, la baralla ha tingut relació amb la ballada del Ball Cerdà que va fer l'Esbart Cadí durant la Festa de l'Arròs que es va celebrar aquest diumenge. En aquest cas, sembla ser que una de les parelles al·legava que a la seva filla l'havien empaitat i no la deixaven ballar.

L'AMPA ha lamentat els fets, sobretot, perquè han tingut lloc davant dels menors i han generat un important estat d'alarma. En aquest sentit, l'AMPA s'ha mostrat contundent, i ha reclamat la necessitat de tenir un "poble tranquil". 


 

Moment en què els Mossos d'Esquadra han arribat a l'escola de Bagà. Foto: Cedida.