Una baralla entre pares a Bagà acaba amb ferits lleus i l'actuació dels Mossos

El vigilant local del poble rep un cop de puny a la cara | Una dona ha hagut de ser traslladada a l'hospital de Berga per un atac de nerviosisme

Aida Morales
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:41h
Moment en què els Mossos d'Esquadra han arribat a l'escola de Bagà.
Moment en què els Mossos d'Esquadra han arribat a l'escola de Bagà. | Cedida.
L'inici de les classes a l'Escola Galceran de Pinós de Bagà ha estat, aquest dilluns al matí, de tot menys normal. Just abans que els nens i nenes entressin al recinte, una discussió entre pares i mares ha acabat amb alguns ferits lleus, entre els quals el vigilant del poble, l'home que s'encarrega de vigilar l'entrada i la sortida dels alumnes de l'escola, controlar el trànsit i vetllar per la seguretat dels nens. 

Aquest, segons han explicat a NacióBerguedà fonts presencials dels fets, ha intentat separar les dues parts, i ha acabat rebent un cop de puny a la cara. Tal com han explicat, la baralla ha tingut relació amb la ballada del Ball Cerdà que va fer l'Esbart Cadí durant la Festa de l'Arròs que es va celebrar aquest diumenge. En aquest cas, sembla ser que una de les parelles al·legava que a la seva filla l'havien empaitat i no la deixaven ballar, han precisat a aquest diari membres de l'Associació de Mares i Pares (AMPA). Una mala maror, han remarcat, que s'arrossegava des d'aquest diumenge a la tarda a través d'unes converses de WatsApp.

Arran d'això, i després que suposadament una de les mares hagi intentat agredir una nena, la discussió ha anat pujant de to fins que s'ha arribat a les mans i, finalment, han hagut d'actuar els Mossos d'Esquadra, que han acabat de posar pau entre les parts. Entre tant, però, el vigilant ha estat un dels que més ha rebut, havent de ser atès al centre mèdic del poble per un cop de puny a la cara. 

La policia catalana ha portat dues patrulles davant de l'escola, i també hi ha intervingut una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'ha endut una de les dones cap a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé amb un atac de nerviosisme. 

Condemna de l'AMPA

Segons han destacat les mateixes fonts de l'AMPA, la parella que inicialment ha generat els aldarulls, C.M. i el seu marit Q.B., ja venien molestos del dia anterior. Quan aquesta dona sembla que ha intentat picar una nena, els pares de la menor han sortit a defensar-la, i és quan s'ha generat tota la baralla. 

Per als membres de l'AMPA, aquests fets no es poden tornar a repetir, i molt menys, davant de les criatures. Alguns d'ells, han explicat, han agafat els seus fills i els han fet entrar per la porta del darrere del col·legi, mentre que altres, els han acompanyat directament a l'interior per evitar que continuessin presenciant la baralla. En aquest cas, l'incident ha produït malestar i preocupació entre els alumnes, els pares i la mateixa escola, que no s'ha pogut acabar de solucionar fins l'arribada dels Mossos d'Esquadra i la normalització de les classes.

“Volem un poble tranquil”, han declarat les mateixes fonts a aquest diari. Durant els propers dies, han indicat que realitzaran reunions i trobades amb els responsables municipals, escolars i de seguretat per demanar accions perquè fets com aquests no es tornin a repetir. Segons han assegurat, “mai” s'havia produït cap situació similar i, el més preocupant de tot, és que els nens i nenes n'han estat els “testimonis”. 

Aquesta família, segons han confirmat a NacióBerguedà fonts de l'Ajuntament de Cercs, ja va ser expulsada de Sant Jordi i també havia tingut problemes a Puig-reig.

Ara per ara, els Mossos ja han recollit dues denúncies, i han pres declaració a cinc persones.