PAHC i Ajuntament de Berga munten una jornada sobre la Llei d'Habitatge

La xerrada serà aquest divendres a les 19.00 hores a l'Hotel d'Entitats de Berga

Redacció
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:57h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) i l'Ajuntament de Berga han sumat esforços per tirar endavant, aquest proper divendres 19 de febrer a les 19.00 hores, una jornada per informar la ciutadania de les opcions, avantatges i obligacions que implica la Llei d'Habitatge i Pobresa Energètica, que es va aprovar l'estiu passat al Parlament de Catalunya. Aquesta xerrada s'impulsa després de la darrera reunió que va tenir la PAHC amb els membres del consistori, i en què es va posar de manifest la necessitat que els treballadors de l'Ajuntament i la mateixa ciutadania coneguessin aquesta legislació. 

La Llei d'Habitatge habilita noves mesures per evitar desnonaments de persones en risc d'exclusió en cas d'impagaments de lloguer o hipoteca, i també insta les institucions a proveir-los d'una alternativa dins del parc públic d'habitatge. A més, també s'instaura un mecanisme de segona oportunitat per cancel·lar deutes derivats de l'habitatge habitual i, en l'àmbit de la pobresa energètica, el principi de precaució per evitar talls de subministrament d'aigua, llum i gas, a banda de crear convenis entre administracions i empreses subministradores.

Segons va destacar la Plataforma, totes aquestes novetats són desconegudes per bona part de la població, malgrat que, legalment, obren un nou ventall de possibilitats. La jornada teorico-pràctica anirà a càrrec de la PAHC i de l'Observatori Desc, en col·laboració amb l'Ajuntament, per tal d'abordar els dubtes o les dificultats, i la seva implementació.