Gironella es desborda amb un Carnestoltes liderat per «Banyuts»

El segon premi és per a la comparsa "Makes, makus i makis" i el tercer per a "Fantasia de paper" | "A la Valldan no ve d'un pam" s'endú el premi de la categoria forània

Aida Morales
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 21:36h
Membres de la comparsa guanyadora,
Membres de la comparsa guanyadora, | Aida Morales
Gironella ha viscut, aquest dissabte, el Carnestoltes que desitjava i més. Amb 583 persones apuntades a l'espectacular rua, i moltes més repartides per places i carrers, aquest municipi del Baix Berguedà ha complert, amb escreix, els objectius que s'havia fixat; recuperar i rellançar una festa que, esperen, pugui arribar a ser de referència a la comarca.

"Ho hem desbordat", ha explicat a NacióBerguedà el regidor de Festes, Lluís Vall. Aquest, ha reconegut que s'esperava molta gent, tot i que no tanta com s'ha pogut veure. Així mateix, ha indicat que l'ambient durant tota la rua ha estat  "espectacular", amb xarangues, xanquers i capgrossos que han donat un dinamisme únic, i una desfilada àgil, que ha acabat amb una posada en escena molt destacada davant del Local del Blat, amb música, llums i animació. 

Amb un primer premi de 600 euros, la comparsa guanyadora ha estat "Banyuts", de la Llar d'Infants de Gironella. Aquesta ha destacat per curioses disfresses de cargols per a grans i petits, que s'han complementat amb una carrossa amb unes grans antenes. Una comparsa entranyable, familiar i ben treballada, que ha robat l'estima del jurat. 

Darrere seu, "Makes, makus i makis" s'ha endut els 400 euros del segon premi. Composada per japoneses, japonesos, però també elements culinaris típics del sushi, s'ha primat l'originalitat. Una taula on s'elaboraven aquests productes els ha acompanyat durant tota la rua i ha cridat l'atenció de molts. I finalment, "Fantasia de paper", una comparsa simple a primera vista, però considerablement treballada i original, ha estat la guanyadora del tercer premi, nodrit amb 200 euros. 

Pel que fa a la categoria forània, amb un únic premi de 300 euros, els guanyadors han estat els berguedans "A la Valldan no ve d'un pam", una comparsa que també va guanyar al Carnestoltes de Berga, i que es completa amb una gran màquina de cosir, i diferents elements de costura. 

Carnestoltes d'èxits

El nou format de Carnestoltes de Gironella, segons Vall, està complint tots els requeriments. Amb el nou format, s'ha aconseguit una festa molt més juvenil i participativa, amb una rua que ha recuperat la força i l'alegria, i un sentiment d'orgull i disbauxa generalitzat, que reafirmen l'encert en la proposta de canviar de cap de setmana. 

Això s'ha vist, ha comentat, amb la gran quantitat de gent que s'ha animat a participar a la rua, tant de Gironella com de fora, així com amb la bona rebuda de la resta d'actes i l'ambient de l'organització que, complint amb els seus propòsits, s'han vestit de superherois.
 

Una de les xarangues d'animació del Carnestoltes de Gironella. Foto: Aida Morales.

Arxivat a