ERC recorda a la CUP de Berga que governar en minoria no és un «xec en blanc»

Esquerra demana a l'equip de govern que comenci a programar projectes de ciutat amb el consens de la resta de formacions

Aida Morales
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:28h

Butlletí d'ERC a Berga. Foto: Aida Morales.


El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga ha publicat, a través del seu nou butlletí municipal, la valoració dels primers sis mesos de govern de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Durant aquests, els republicans els han recordat que, malgrat l'oposició els hagi deixat governar en minoria, això no significa un "xec en blanc", i els ha instat a traçar projectes de ciutat, amb el consens de la resta de formacions polítiques. 

"Des de fa un temps, la manera d'actuar i d'expressar-se es percep com si no entenguessin que estan en minoria", han lamentat els republicans. En aquest sentit, recorden la polèmica entorn del canvi d'ubicació del SES Serra de Noet a l'edifici de Sant Francesc, així com altres actuacions en què, segons indiquen, no s'ha buscat el diàleg ni la unitat amb la resta de partits. 

Això, prossegueixen els membres d'ERC, porta a que Berga hagi estat governada mig any sense cap projecte estratègic de ciutat, primant només el control de la despesa, i sense potenciar recursos com, per exemple, la gestió de la natura i de la cultura. Així mateix, Esquerra també ha recordat que, durant la campanya electoral, ells ja van defensar dos projectes estratègics; Berga ciutat saludable i Berga capital de la cultura popular. Cap d'aquests, lamenten, s'ha tingut en compte. 

Per això, creuen indispensable començar a plantejar projectes a curt, mitjà i llarg termini, amb l'objectiu de crear llocs de feina i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.