ERC de Berga reedita el seu històric butlletí i en repartirà 10.000 entre la ciutadania

Els exemplars es bustiaran de manera trimestral o quatrimestral a totes les cases de la ciutat | Esquerra vol demostrar que “no només” hi ha comunicació durant etapes electorals

Aida Morales
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:42h
Presentació del butlletí d'ERC a Berga.
Presentació del butlletí d'ERC a Berga. | Aida Morales
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga ha volgut recuperar el butlletí que anteriorment havia tingut la secció local del partit, amb l'objectiu que es converteixi en una eina de “comunicació directa” amb la ciutadania. Amb aquesta publicació, i segons han anunciat en una roda de premsa, ERC intentarà explicar millor tots els seus projectes, així com el punt de vista que, a vegades, no es pot ampliar durant els Plens.

Aquest divendres a la tarda, ERC ha presentat el número 1 del que esperen que sigui una eina útil, ràpida i també bidireccional entre la ciutadania i el partit. En aquest sentit, el regidor Jaume Giménez ha afirmat que, amb aquest butlletí, també es vol convidar la ciutadania a realitzar propostes, enviar crítiques i mostrar preocupacions.

En total, ha prosseguit, es realitzaran 10.000 exemplars del butlletí, amb un cost d'uns 800 euros cada edició, que assumirà directament la secció local. Segons ha precisat la també regidora Ermínia Altarriba, se'n repartiran uns 9.000 a les bústies i, el miler restant, s'entregarà en els diferents actes que es programin durant l'any. D'aquesta manera, ERC es donarà per satisfeta si aconsegueix que un 50% de la població el llegeixi: “Si el 50 o el 60% de les persones se'l llegeixen, estarem contents perquè vol dir que el nostre missatge arriba”. 
 

Josep Xoy i Jaume Giménez, durant la presentació del butlletí d'ERC. Foto: Aida Morales.


Recuperació del butlletí

La iniciativa d'Esquerra no és nova, han recordat, sinó que entre 1997 i 1998 ja es va començar a publicar a Berga un primer butlletí del grup municipal. Aquest, ha precisat el militant republicà Josep Xoy, es va deixar d'editar el 2004, tot i que, mentre va durar, va intentar complir objectius de transparència i proximitat. 

“És important que no només es facin comunicacions per eleccions”, ha recalcat Giménez sobre aquest aspecte. Per això, i insistint en el fet que ERC ja té “tradició” de realitzar butlletins, ha considerat que és un pas endavant necessari, del qual se senten “molt contents”. 

Temes de ciutat

ERC comença el seu butlletí realitzant una valoració dels primers sis mesos de govern, així com amb una presentació sobre qui són, d'on venen i cap a on van. Ja a l'interior, els republicans van introduint alguns dels temes més importants que s'han tractat durant aquest inici de legislatura, com són la controvèrsia entorn de la construcció del SES Serra de Noet, la polèmica sobre la supressió d'una línia de P3 de l'escola pública, l'enderroc d'una de les cases del carrer major o el seu punt de vista sobre l'Hospital de Berga com una oportunitat.

Ja al final, ha remarcat Giménez, sempre s'intentarà donar una visió de caràcter nacional, en aquest cas, amb un article d'opinió del president del partit, Oriol Junqueras, que argumenta el fet que procés català és “imparable”.
 

Llegeix online el butlletí d'ERC a Berga 

 
Arxivat a