Juli Gendrau serà el nou director general de Bombers de Catalunya

L'exalcalde de Berga i exdelegat del Govern a la Catalunya Central substituirà Ramon Parés en el càrrec

Aida Morales
12 de febrer del 2016
Actualitzat el 13 de febrer a la 1:48h
L'exalcalde de Berga i fins el moment delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, serà el nou director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat de Catalunya. Gendrau, que justament aquest divendres ha assistit a l'acte de presa de possessió de la seva successora al Departament de Presidència, Laura Vilagrà, ocuparà el càrrec de Ramón Parés, que ha estat director general dels Bombers des del gener del 2013. 

A finals d'any, però, i encara amb el conseller d'Interior que el va nomenar, Ramon Espadaler, Parés va demanar el relleu del càrrec. No obstant això, i davant de la campanya forestal complicada i la substitució d'Espadaler pel conseller actual, Jordi Jané, aquest relleu es va demorar. Gendrau, doncs, entoma la responsabilitat i serà proclamat en el càrrec durant els propers dies, previsiblement durant la setmana que ve, quan sembla que sortirà el seu nomenament al DOGC.

Gendrau va néixer a Berga el 1969 i va ser alcalde del 2007 fins a aquest 2015. Militant de la JNC i de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha ostentat diversos càrrecs polítics de partit i en el Govern, el més important dels quals el de la Delegació de l'executiu. És enginyer tècnic industrial i en organització industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on ha estat professor i, en aquest àmbit, ha realitzat diversos cursos i postgraus especialitzats en direcció de projectes industrials i en el camp de les energies renovables. 
Arxivat a