Institucions públiques i empreses del Berguedà ja poden demanar ajuts Leader

El cofinançament es pot demanar fins el 21 de març

Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:26h
Presentació dels ajuts Leader a Berga.
Presentació dels ajuts Leader a Berga. | Associació pel Desenvolupament Rural
Des del passat 28 de gener i fins el 21 de març, les institucions públiques i les empreses privades que ho desitgin ja poden sol·licitar el cofinançament que ofereixen els ajuts Leader 2016, destinats al desenvolupament local. Així es va explicar aquest dijous al vespre a Berga des de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, que gestiona una dotació de més de quatre milions d'euros fins el 2020, 675.000 pera cadascuna de les convocatòries anuals.

Segons han informat, d'aquests ajuts se'n poden beneficiar empreses privades, que poden ser persones físiques o jurídiques, que realitzin inversions en empreses que transformin o comercialitzin productes. Així mateix, també poden demanar els ajuts les institucions públiques, entre els quals es poden trobar ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, associacions, consorcis i fundacions. 

La intensitat de l'ajut, han recalcat, varia d'un 20 a un 40% de la inversió subvencionable pel que fa als privats, i d'un 60 a un 80% en el cas dels públics. I pel que fa a les línies d'ajut, es destinen a aquelles inversions que suposin la creació, ampliació o millora de les empreses, o la recuperació del patrimoni cultural, natural, infraestructures públques que mitiguin el canvi climàtic o que generin activitat econòmica i ocupació, en el cas de les públiques. 

Enguany, les sol·licituds també es poden tramitar a través d'Internet, clicant a l'apartat “accés usuaris”.