L'ANC del Berguedà recorda a Lluís Ballús, un any després de la seva mort

L'Assemblea comarcal promet que continuarà "lluitant" per ell i pels que ja no hi són

Aida Morales
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:55h

El doctor Lluís Ballús durant els actes de l'Onze de Setembre del 2014 Foto: Manel Escobet / Fotografia Luigi


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Berguedà ha emès, aquest dijous, un emotiu record a Lluís Ballús, a qui defeineix com el “pare de totes les Assemblees territorials del Berguedà”. Aquest, destacat militant independentista i metge berguedà, va morir el passat 11 de febrer del 2015, després de mesos de lluitar contra la malaltia. 

El seu acomiadament va ser llarg i intens, vingut del Berguedà, però també de tot Catalunya, amb un emotiu homenatge familiar al Pi Jove de les Tres Branques, un funeral multitudinari i un simbòlic record de la seva vessant patumaire, durant la primera Patum de Lluïment. Aquest dijous, ha estat l'Assemblea comarcal qui li ha volgut retre unes últimes paraules d'homanatge, citant aquelles que es van llegir el dia del seu funeral i recuperant el seu sentiment. 

“Una persona vital i enèrgica, compromesa amb els seus ideals, amb la gent i per sobre de tot amb el nostre país”, han tornat a destacar. Un home, han prosseguit, “incombustible en el seu tarannà, excel·lent company de camí i batallador com cap altre”. Des de l'ANC comarcal, així com totes les territorials del Berguedà, han assegurat que continuaran “lluitant” per ell i pels que ja no hi són.
Arxivat a