Berga torna a ser capital internacional del formatge aquest cap de setmana

La Fira Internacional del Formatge acollirà maridatges, espectacles, tallers i formatges d'una vintena de productors d'arreu de món

Aida Morales
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:13h
El formatge considerat més bo del món a la Fira Internacional del Formatge.
El formatge considerat més bo del món a la Fira Internacional del Formatge. | Aida Morales.

El formatge considerat més bo del món a la Fira Internacional del Formatge, en una fotografia del 2015 Foto: Aida Morales


Aquest cap de setmana, Berga tornarà a acollir, per segon any consecutiu, la Fira Internacional del Formatge. Amb aquesta, Esdeveniments 7 vetes busca consolidar i refermar un acte al Berguedà, que ja l'any passat va acollir, segons van afirmar, unes 18.000 persones durant els dos dies que es va organitzar. 

El plat fort d'aquesta fira que es farà al passeig de la Indústria és la concentració d'alguns dels millors productors de formatges d'arreu d'Europa. Entre la vintena que se'n destaquen, se'n trobaran especialitzats en llet de cabra, ovella, vaca, búfala, curats, semi curats, en llet crua o cuita i molts més, perquè cada amant dels formatges trobi, en aquesta fira, el seu producte predilecte i adequat al seu paladar.  

Segons els organitzadors, a més, la Fira Internacional del Formatge també té per objectiu popularitzar aquesta cultura cada vegada més arrelada a Catalunya, però potenciant-ne la qualitat i l'artesania. En aquest sentit, l'esdeveniment no només motivarà a la compra i venda de formatges, sinó que també buscarà potenciar la seva vessant sociocultural, amb maridatges i el tast de diferents sabors, textures i aromes. 

El món formatger

Entre les activitats programades per donar a conèixer el món formatger, la fira contindrà una exposició d'antigues eines formatgeres i, pels més menuts, diversos tallers com el “Munyim la cabreta”, on els nens i nenes podran munyir una cabra de poliuretà. 

També es realitzaran activitats com un taller de pinta cares, una gimcana formatgera o l'espectacle de màgia del Mag Pepus, a part de l'inflable “Dragon Age” i el carrusel musical “The Fabula Mobile”. 

Maridatges de luxe

Com l'any passat, la Fira Internacional del Formatge també oferirà un espai per a les persones que vulguin descobrir, innovar o perfeccionar els components que mariden amb els diferents tipus de formatge. Per això, diumenge a les 12.30 hores hi haurà un tast guiat de formatge Blancafort i altres del món, on s'assaboriran i s'explicaran les propietats de cada producte. 

En aquest cas, les places seran limitades, i caldrà inscriure's a través del correu [email protected] o bé trucar al número 938 300 496.
 

Exposició de lleteres antigues, l'any passat. Foto: Aida Morales