El Berguedà se suma a la defensa de l'Ebre, conjuntament amb més de 50.000 persones

L'ANC Berguedà i Òmnium han organitzat un autocar, i es calcula que de la comarca s'hi han desplaçat una cinquantena de persones

Sílvia Berbís / Sofia Cabanes
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:06h
Berguedans a la manifestació de l'Ebre.
Berguedans a la manifestació de l'Ebre. | ANC Berga
Una de les pancartes de l'acte de protesta, aquest diumenge, a Amposta. Foto: Martí Albesa

"Amunt el nus". Tocaven les 12 en punt del migdia d'aquest diumenge, i Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, llançava el crit de guerra que marcava l’inici d’una manifestació històrica. Una protesta que evidencia que l’Ebre no es cansa de defensar el riu, ni per anys que passin ni per fórmules camuflades que utilitzi el govern espanyol per disfressar transvasaments de solidaritat.

“Ni tan sols el vent de dalt s’ho ha volgut prendre”, es fixava Susanna Abella, membre de la PDE, just en començar la protesta. També desenes d’autobusos d’arreu de Catalunya, gent del País Valencià i de l’Aragó s’han sumat a la manifestació més multitudinària que ha viscut el territori contra un pla hidrològic, en aquest cas el de conca. Amposta ha estat per tercera vegada d’amfitriona, i s’ha deixat inundar per 50.000 persones, segons les estimacions de la Policia Local, reforçant-se com a emblema de la lluita per l’Ebre.

A la manifestació no hi ha faltat la gent del Berguedà, que s'hi ha traslladat a títol particular o amb autobusos organitzats per l'ANC i Òmnium Cutural. Segons han informat, de Berga finalment va sortir un autobús de 24 persones, i es calcula que, a títol individual, hi han baixat una trentena de persones més.
 

Crònica de la manifestació, des de NacióDigital

GALERIA DE FOTOS Manifestació en defensa de l'Ebre a Amposta

 

Berguedans a la manifestació de l'Ebre. Foto: ANC