La paella de Rita Barberá pren el liderat d'animació del Carnestoltes al Núvol Berga

"A la Valldan no ve d'un pam" guanya el primer premi de Carrossa, i "Stean Punk Celler" el de Comparsa | El premi infantil se l'emporta "Minimims"

Aida Morales
07 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:12h
Un grup de falleres de la comparsa
Un grup de falleres de la comparsa | Aida Morales.
El Carnestoltes de Berga ha tingut, aquest any, premis polèmics. Si més no, en sentit d'humor i bon ambient, tot i que el grup de persones que des de fa cinc anys liderava la categoria d'animació ha vist truncada la seva bona ratxa. En aquest cas, "Arròs la Follera", o com se la ha pogut conèixer popularment, la paella de la Rita Barberá, ha desbancat el "Núvol Berga", que ostentava el títol de pentacampió fins el moment. 

En el cas d'aquesta categoria, "Arròs la Follera" ha combinat una bona posada en escena amb una elaborada cocció dels vestits. Els dos elements de la carrossa, a més, han permès jugar i interactuar amb el públic, que també s'ha pogut fer fotografies amb el seu photocall, a part dels diversos pamflets i de la propaganda que el grup ha fet durant els dies previs.

Darrere seu, i en un molt meritori segon lloc, "Núvol Berga" ha mantingut l'estil, potenciant l'humor berguedà i les seves característiques meteorològiques, i amb un clar desafiament al Centenari de la Mare de Déu de Queralt. Si aquest any plou, potser algú recordarà aquest Carnestoltes. I finalment, el tercer premi d'animació ha estat per a "Plens de calçots", una de les colles eternament rivals que, malgrat els esforços i l'originalitat de l'actuació, no ha aconseguit sumar posicions. 
 

La comparsa del Foto: Aida Morales.


En la categoria Carrossa, el primer premi ha estat per "A la Valldan no ve d'un pam", una gran colla composada per grans i petits, plena de botons, tisores, didals i altres elements del cosidor. De fet, aquest aparell en clau de carrossa ha estat el més valorat pel jurat. Sigui com sigui, però, enguany el Carnestoltes no ha destacat per grans carrosses, recordant olles gegants o espectaculars cases de llaminadures. El segon i el tercer premi de la carrossa se l'han endut "Cat-Aliens" i "Els frutis", respectivament. 

Pel que fa a Comparsa, la millor des del punt de vista del jurat ha estat "SteamPunk Celler", que ha buscat una combinació elegant, futurista, però també inspirada en els cowboys americans, que ha cridat molt l'atenció. En aquesta, barrets de copa, armilles, pistoles i una màquina que podria semblar vinguda d'un altre planeta, han sorprès, sense deixar indiferent. I és que, el Celler, ha aconseguit una disfressa acurada, original i, fins i tot, desconcertant. Darrere seu han vingut "Aterrissa com puguis" i "Les formigues del Centenari". 

El primer premi de la categoria Infantil, per altra banda, se l'han endut els "Minimim's", seguit per "La pela és la pela" i els "Ratolins del Berguedà".

Una vegada finalitzada la rua, totes les colles s'han aplegat a la gran carpa del Vall, que s'ha omplert de gom a gom fins a altes hores de la nit. El Ball dels Cornuts, organitzat per la Bauma dels Encantats, ha tingut l'èxit esperat i, en aquest cas, l'aposta per centralitzar la festa en un punt més proper ha funcionat. 
 

GALERIA DE FOTOS del Carnestoltes de Berga

La comparsa Foto: Aida Morales.

Arxivat a