Els díscols d'Unió al Berguedà creen el comitè comarcal de Demòcrates de Catalunya

Els portaveus de la formació són Jesús Calderer i Llorenç Altozano

Redacció
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:48h

Comitè comarcal de Demòcrates de Catalunya. Foto: DC al Berguedà


Part dels exmilitants d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al Berguedà que van deixar el partit el passat mes de juliol per desavinences amb la direcció han creat, a la comarca, el comitè de Demòcrates de Catalunya (DC). Aquest partit va sorgir a nivell nacional, fruit de les nombroses escissions que hi va haver arreu del país. 

Al Berguedà, aquest es va configurar el passat 19 de gener després d'una reunió de l'assemblea de voluntaris de la comarca. En aquesta, també es van decidir els representants i portaveus que el partit tindrà, i entre els quals destaquen l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, i l'exalcalde d'Avià Llorenç Altozano.

Entre altres noms, torna a ressorgir el de l'històric militant democristià i exalcalde de Cercs, Ferran Civil, tot i que també els dels alcaldes de Castell de l'Areny, Pere Raja; Gisclareny, Joan Tor, i Vallcebre, Lluís Cadena. A més, el nou comitè també compta amb la presència de l'exalcalde de Vilada Pere Farré, la de la regidora de Gironella Sílvia Cobera, i la dels militants Artur Feliu, Xavi Serra, Antoni Garcia i Martí Trasserra.

L'objectiu del nou comitè comarcal de Demòcrates de Catalunya és acabar de completar el mapa del partit a la Catalunya Central, amb un comitè regional on el Berguedà tingui representació, i créixer, a través de nous militants, col·laboradors i voluntaris a la comarca.