​La Plataforma per a la Protecció del Pi de les Tres Branques comença a treballar

Representants de diverses entitats de la comarca es coordinen per preservar la integritat tant del Pi vell com del jove | Els seus integrants constaten que tant la Generalitat com el cos de Mossos d'Esquadra s'estan movent arran de la iniciativa popular

05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:54h
Representants d'entitats berguedanes abordant la protecció del Pi de les Tres Branques
Representants d'entitats berguedanes abordant la protecció del Pi de les Tres Branques | Pere Gendrau
Una vintena de persones es van reunir aquest dijous al vespre a Berga, al local dels Mountain Runners, per tal de seguir estudiant quines accions es poden dur a terme per tal de protegir l'històric Pi de les Tres Branques i també el Pi jove, on s'han registrat diversos atacs des de fa mesos. Un dels resultats de la trobada és la creació de la Plataforma per a la Protecció del Pi de les Tres Branques, l'ens on s'aglutinaran tantes entitats com sigui possible amb l'objectiu de protegir tots dos pins.

El maig del 2014, hi va haver l'atac més furibund contra el Pi vell, que va acabar amb una de les seves branques mutilades. Tot plegat va generar una onada d'indignació i es va reparar la branca amb unes ànimes de ferro, i també es van reclamar mesures per evitar que fets com aquest tornessin a passar. Des de llavors, però, hi ha hagut més agressions tant al Pi vell com al jove. L'última, la setmana passada.

Crida a les entitats

De moment, la plataforma ja ha elaborat un manifest en què es demana la protecció "imminent" dels dos arbres, i es recorda que no són només un símbol de l'independentisme, sinó també elements protegits amb "un elevat valor cultural, històric, paisatgístic, esportiu, sentimental i de lleure". Totes les entitats que vulguin, tant de la comarca com del conjunt del territori, poden donar suport al manifest i adherir-se al nou organisme per a la protecció dels pins. 

A la reunió d'aquest dijous, hi havia representants de diverses entitats berguedanes com els Castellers de Berga, l'Agrupament Escolta Santa Maria de Queralt i Geralda de la Portella, l'Agrupació Teatral La Farsa, el Berga Scooter Club, Òmnium Cultural o l'Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà. També hi havia la presència de membres de diverses agrupacions municipals de l'ANC com ara Bagà, Gironella, Borredà o Berga.

Els assistents van acordar crear les eines necessàries per difondre els seus plantejaments i accions, com ara un correu electrònic o perfils a les xarxes socials, a més de distribuir tasques com ara les relacions amb les administracions o bé les funcions de portaveu. I una de les coses que van constatar és que, arran de l'organització popular, s'ha detectat una major preocupació per part del Govern de la Generalitat i també del cos de Mossos d'Esquadra. 
Arxivat a