Cap de setmana de nevada al Pirineu i plugims a bona part del país

El canvi de temps podria trencar la ratxa de més de 70 dies sense ploure al Berguedà

Redacció
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:19h
Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu
Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu | MeteoPirineus Catalans
Cap de setmana amb canvi de temps. Els models meteorològics apunten a una nevada important a bona part del Pirineu i Prepirineu, especialment a les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, així com plugims a bona part del país. Una situació que podria –malgrat no és segur- trencar una ratxa de quasi cent dies sense ploure a bona part de la regió metropolitana de Barcelona i de la Catalunya Central, on el Berguedà ja porta més de 70 dies sense veure ploure.

Segons la previsió de MeteoPirineus Catalans, una nevada abundant però de curta durada arribarà la nit de dissabte i es mantindrà fins a primeres hores de diumenge en el conjunt del Pirineu i Prepirineu, especialment del pallarès, aranès i ribagorçà.

En general, s'esperen uns 15 centímetres de neu nova al Prepirineu i entre uns 20-25 al Pirineu lleidatà, amb una cota de neu que començarà al voltant dels 1.700 metres i que anirà caient a mesura que avanci la nit i la matinada fins els 1.200 metres. A partir de mig matí de dissabte deixarà de nevar a bona part del Pirineu, però ho continuarà fent a la cara nord de la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Andorra. 
 

Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans


Les pluges, per la seva banda, poden deixar quantitats entre 1 i 5 litres a bona part del país. Les precipitacions, si s'acaben produint, escombrarien el país d'oest a est, i serien més significatives a les Terres de Ponent i en l'entorn de Montseny.
 
Arxivat a