La berguedana Marie Kapretz pren possessió com a delegada del Govern a Alemanya

La militant d'ERC s'incorpora de manera immediata al Departament d'Afers Exteriors després d'una reunió amb Raül Romeva

Aida Morales
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:12h
La nova delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva.
La nova delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva. | Govern
La berguedana i militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Marie Kapretz ha pres possessió, aquest dimecres, del càrrec de nova delegada del Govern a Alemanya, en el marc del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència liderada per Raül Romeva. Kapretz s'ha incorporat de forma immediata en les seves noves tasques, després d'una primera trobada amb el conseller per tal d'analitzar les principals prioritats d'acció en aquest país. 

Kapretz va néixer a Berlín el 1975 i, des de fa anys, viu a Cercs. No obstant això, la seva nova responsabilitat la tornarà a portar fins a la capital alemanya, amb l'objectiu d'enfortir les relacions bilaterals amb les seves autoritats, explicar la realitat catalana i coordinar les accions del Govern de la Generalitat en aquest país. Així mateix, i segons ha informat el Departament d'Afers Exteriors, treballarà per la difusió i el foment de la llengua i cultura catalana, i perquè aquesta Delegació constitueixi un punt de trobada per a tots els catalanòfils que viuen a Alemanya. 

Aquest dijous mateix, Kapretz ja acompanyarà una comitiva encapçalada per la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i diferents representants de PRODECA que es troben a Berlín, per coordinar la participació de les empreses catalanes del sector de la fruita a la fira Fruit Logística, el certamen més rellevant d'Europa dedicat a fruites i hortalisses. 

Àmbit professional

Kapretz és graduada en Disseny per l'Escola La Massana de Barcelona i acumula una àmplia formació en planificació i realització de projectes d'emprenedoria social, lideratge estratègic, geopolítica i governança. Ha cursat també estudis de Formació Professional en llenguatge visual i gràfic, processos creatius, treball autònom i en equip, i multidisciplinari. Durant els darrers anys s'ha implicat en projectes d'emprenedoria social a Catalunya, i també ha realitzat diferents anàlisis i ponències sobre el vincle entre Catalunya i Alemanya.

Parla alemany, anglès, català, castellà i grec, i col·labora amb diferents publicacions com NacióDigital. És vocal del Consell Català del Moviment Europeu, membre d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, del Club Pirineu Global i de la Cambra de Comerç de Barcelona.