Borredà reclama a la Generalitat que pagui els 336.000 euros que li deu

L'Ajuntament ja ha enviat una petició oficial i urgent a Oriol Junqueras perquè la Generalitat pagui

Redacció
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:19h
Equip de govern de Borredà
Equip de govern de Borredà | Ajuntament de Borredà
L'Ajuntament de Borredà haurà de contractar una pòlissa de crèdit per poder fer front als pagaments mensuals, si la Generalitat no comença a pagar els 336.637,48 euros que deu a aquest consistori. Aquesta és la situació que ha volgut posar de manifest i denunciar l'alcalde del municipi, Joan Roma, després de veure que més del 50% del pressupost de l'Ajuntament per aquest 2016 està pendent d'aquest pagament. 

“Aquesta és una mostra clara de la situació de bancarrota total que té la Generalitat”, ha lamentat Roma a través d'un comunicat. En aquest sentit, ha criticat que la institució catalana no pugui complir els seus compromisos econòmics i financers, i que, en aquest sentit, estigui obligant els ajuntaments a “fer de banquers” per culpa de la seva “mala gestió”.

Per altra banda, l'alcalde també ha recordat que la Generalitat està incomplint les normes de pagament vigents amb anys de retard i que, respecte de la Llei de Transparència, tampoc l'estigui aplicant: “Qui hauria de donar exemple, és el primer que incompleix les seves obligacions”.  

Davant de tot això, Roma ha dirigit una petició oficial i urgent al vicepresident de la Generalitat i responsable de la cartera d'Economia, Oriol Junqueras, perquè fixi una data de pagament a l'Ajuntament de Borredà ja que, segons considera, un municipi petit no pot tenir més del 50% del seu pressupost “a l'albir d'una altra administració” que, en aquesta cas, ha assegurat,“no compleix amb la llei vigent”.