El Cine Catalunya reviurà com a nou local dels Castellers de Berga

La colla assegura que aquest espai té un gran ventall de possibilitats | Els Castellers intentaren revitalitzar el barri vell de la ciutat

Aida Morales
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:00h
Els Castellers de Berga comencen a habilitar el nou local.
Els Castellers de Berga comencen a habilitar el nou local. | CdBerga
Després de mig any a Cal Cuberas, els Castellers de Berga han decidit fer un pas més en el seu creixement i traslladar-se, ben bé, al cor de la capital del Berguedà. Serà al vell local del Cine Catalunya, amb entrada a través del carrer major de la ciutat, i des d'on esperen ampliar el seu ventall de socis i aportar estabilitat a la colla. 

Segons han informat, aquest edifici emblemàtic en desús des de fa anys s'utilitzarà com a nou local d'assaig de la colla, amb espai suficient, tant d'amplada però sobretot d'alçada, i una gran quantitat de “possibilitats”. De fet, aquests elements van ser imprescindibles pel trasllat, així com la voluntat que sigui un local a llarg termini i que ajudi, per altra banda, a revitalitzar el carrer major i el barri vell de la ciutat. 

Ara per ara, han detallat, s'estan ultimant els preparatius per iniciar-hi els assajos el més aviat possible. Concretament, s'està habilitant la gran sala, la sala posterior on hi havia la màquina de projecció i els lavabos. No obstant això, i amb el temps, han assegurat que es posaran en marxa altres projectes per a la resta de metres quadrats de l'edifici. 

Els assajos regulars dels Castellers de Berga començaran divendres 12 de febrer a les 19.00 hores. Diumenge 14, a banda, també hi haurà a les 17.00 un assaig de canalla i a les 18.00 el general. Aquests seran, provisionalment, a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga, des d'on s'espera poder marxar en breu, per tal d'estrenar el nou local.
Arxivat a