Detenen dos veïns de Berga per robar coure a la Central Tèrmica de Cercs durant tres anys

Els suposats lladres entraven a les instal·lacions amb l'ajuda d'un treballador de seguretat

Redacció
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:14h
Central Tèrmica de  Cercs
Central Tèrmica de Cercs | ADBerguedà
Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 26 de gener, dos homes de 40 i 36 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Berga que presumptament van realitzar sis robatoris amb força, cinc faltes de danys i un furt a la Central Tèrmica que actualment està en desús al terme municipal de Cercs. Tal com ha informat la policia catalana, aquests homes, conjuntament amb un tercer, haurien comés tots aquests delictes entre setembre del 2013 i desembre del 2015.

Arran de la investigació, els Mossos van concloure que, en moltes zones on s'havia robat cable de coure, les portes no estaven forçades i que, per tant, només s'hi podia accedir amb les claus, que estaven a mans d'alguns treballadors de la central. Això va portar a pensar que, necessàriament, els suposats lladres havien de tenir l'ajuda d'algú de l'interior, ja que les instal·lacions tenien vigilant de seguretat les 24 hores del dia. A més, la retirada del cablejat de coure requeria de temps i implicava fer soroll. 

Després de diverses gestions, els Mossos van esbrinar que els autors eren tres, i que un d'ells, era un vigilant de seguretat. Aquest ajudava els altres dos a accedir a la central i els indicava els llocs on es podia extreure coure, que no estava connectat a la xarxa elèctrica. Per aquests motius, els agents el van detenir, conjuntament amb un altre dels autors, com a presumptes responsables de tots els robatoris i danys a la central. L'altre implicat, segons han informat, encara no s'ha pogut localitzar.

Els dos homes van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Berga el 27 de gener.