Més de 400 persones participen al càsting de Bagà per a la pel·lícula «Pàtria»

El càsting per al film sobre la llegenda d'Otger Cataló acull interessats de dintre i fora del Berguedà | El públic més nombrós són noies adolescents

Aida Morales
31 de gener del 2016
Actualitzat a les 22:25h
Cua de gent esperant per entrar al càsting.
Cua de gent esperant per entrar al càsting. | Cedida.

El càsting que s'ha viscut aquest diumenge a Bagà per trobar figurants i personatges secundaris per a la pel·lícula "Pàtria" que el director Joan Frank Charansonnet començarà a gravar properament sobre la llegenda d'Otger Cataló ha superat totes les expectatives. Si bé es pensava que hi passaria gent, la quantitat de voluntaris que des de primera hora s'han aplegat al Casal de la Vila de Bagà ha estat, segons han explicat, sobredimensionat. 

Segons ha relatat a NacióBerguedà el membre del Grup de Teatre La Faia, Roger Coromina, que ha ajudat en l'organització del càsting, es calcula que s'hi han inscrit entre 400 i 500 persones. La major part d'elles, ha remarcat, vingudes de Bagà o Guardiola de Berguedà, on ja s'havia realitzat anteriorment un acte similar per a la pel·lícula "Esta nit a Foix". Segons ell, les persones d'aquests dos pobles rondarien el 65% dels participants, tot i que hi ha hagut una gran quantitat de persones que han vingut de Berga o el Baix Berguedà, i fins i tot de la Cerdanya, el Bages i les comarques de Girona.

“La promoció ha sigut molt bona”, ha declarat Corominas. Per això, ha afirmat que l'horari del càsting s'ha hagut d'allargar més del previst, tant a l'hora de dinar com per tancar, fent esperar persones que no s'han pogut entrevistar amb el director fins a la tarda, i creant cues que, en moments puntuals, recorrien tota l'escala interior del Casal fins a sortir al carrer. 
 

El Casal de la Vila de Bagà amb gent fins a la porta. Foto: Cedida.


Pel que fa als perfils, ha indicat que hi ha hagut “de tot” però, sobretot, moltes noies adolescents. En tots els casos, el procediment era apuntar-se i, per grups, anar entrant a l'escenari en funció del perfil de personatge que s'havia triat. Una vegada allà, el director demanava al grup que, per exemple, actuessin com si fossin monges, sarraïns o camperols veient la crema d'una bruixa. A més, ha remarcat Corominas, també hi ha hagut el cas dels personatges especialistes, que han sigut persones molt més puntuals. A l'acabar, tothom qui ha estat seleccionat ja ha sortit del càsting amb un paper i els dies de gravació. 

La pel·lícula "Pàtria" serà un film cinematogràfic orientat a tota la família que explicarà la llegenda del cavaller got Otger Cataló, conjuntament amb "Els 9 Cavallers de la Terra" o "Els 9 Barons de la Fama", que van lluitar amb ell per combatre els sarraïns el 733.

Segons van explicar a aquest diari, la pel·lícula estarà gravada un 70% al Berguedà i un 30% a la Jonquera, amb actors de primer nivell català com Boris Ruiz, Joan Massotkleiner, Miquel Gelabert o Miquel Sitjar, entre els prop de 300 personatges i figurants que, entre aquest càsting i el que es farà a Girona, s'espera aplegar.
 

Otger Cataló Foto: CCH