La PAHC demana que l'Ajuntament de Berga finalitzi el cens de pisos buits

La Plataforma també insta el consistori a aplicar la ILP d'Habitatge

Aida Morales
05 de febrer del 2016
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Berguedà es va reunir, la setmana passada, amb membres de l'equip de govern de l'Ajuntament de Berga per intercanviar visions i demanar-los que, en la mesura que sigui possible, apliquin la Llei d'Habitatge 24/2015, que es va aprovar aquest estiu al Parlament, i que permet frenar els desnonaments de lloguer i hipoteca.

Segons han explicat a NacióBerguedà, van recordar als regidors que aquesta llei està “vigent”, malgrat s'hagi volgut difondre el contrari, i que l'Ajuntament de Berga ha de vetllar per la seva aplicació a través de les eines que aquesta legislació dóna. En aquest punt, PAHC i consistori van acordar realitzar una jornada per donar a conèixer aquesta llei, tant al personal de la institució com a la resta de la ciutadania ja que, tal com han indicat, molta gent desconeix les “eines” que facilita per frenar els desnonaments. 

A més, la Plataforma també va demanar a l'Ajuntament que acabi de realitzar, amb caràcter urgent, el cens dels pisos deshabitats que hi ha a la ciutat i que, en aquest cas, es passin a aplicar les sancions per a pisos buits

A finals de setembre, la PAHC Berguedà també va entrar un escrit als Jutjats de Berga, on se'ls informava de la vigència de la ILP d'Habitatge i es demanava que s'apliqués. Segons han assegurat, del jutjat no s'ha rebut cap resposta, tot i que esperen que n'hagin pogut parlar i aplicar-ho.
Arxivat a