L'Ajuntament de Berga condemna la fixació «obsessiva i malaltissa» per ferir el Pi

Oriol Camps demana que es protegeixi com a símbol nacional, però també patrimonial

Redacció
29 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:10h
Pi de les Tres Branques
Pi de les Tres Branques | Pere Gendrau
L'Ajuntament de Berga ha lamentat i condemnat, aquest divendres, els atacs que han sofert el Pi Vell i el Pi Jove de les Tres Branques, que representen el segon atac en menys de dos anys que pateixen aquest parell d'arbres monumentals de Catalunya i símbols de la unitat dels Països Catalans. Segons ha manifestat a NacióBerguedà el regidor Oriol Camps en nom del consistori, atacs com els que s'han viscut “no es poden permetre” i més, quan es tracta d'una fixació “obsessiva i malaltissa” que es va reiterant periòdicament. 

¨Ens hauríem de plantejar d'una forma diferent com es pot fer la seguretat allà”,  ha declarat. En aquest punt, ha reconegut que la Generalitat n'és la propietària i que, en segon terme, és l'Ajuntament de Castellar del Riu qui ha de pressionar. En qualsevol cas, i a títol individual, ha assegurat que ell donarà suport a aquest consistori, si aquesta és la manera de tirar endavant mesures de protecció.

Camps, a més, ha recordat que el Pi de les Tres Branques és un símbol nacional, però també patrimoni de Castellar del Riu, del Berguedà i dels Països Catalans. En aquest sentit, creu que s'hauria de protegir des dels dos punts de vista.