L'anterior govern de Berga acusa la CUP de «manipulació» al parlar dels números

L'equip de govern de Juli Gendrau i el comitè local de CDC a Berga demanen que la CUP deixi d'explicar un "relat fantasiós" de les finances del consistori

Aida Morales
29 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:32h
El cap de llista de CDC a Berga, Antoni Biarnés, i l'exalcalde Juli Gendrau (arxiu)
El cap de llista de CDC a Berga, Antoni Biarnés, i l'exalcalde Juli Gendrau (arxiu) | Aida Morales
L'anterior equip de govern de Convergència i Unió (CiU) liderat per Juli Gendrau, així com el comitè local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Berga asseguren que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) està realitzant acusacions errònies sobre la situació econòmica-financera que van heretar a l'Ajuntament de Berga. En aquest sentit, afirmen que es veuen obligats a defensar-se, ja que la CUP està utilitzant arguments "falsos" i construint un "relat fantasiós" d'aquesta situació.

Per començar, ha criticat CDC, la CUP va entrar a l'Ajuntament de Berga amb una caixa de tresoreria que ascendia fins als 1.534.823,52 euros, segons l'acta d'arqueig que es va realitzar el 13 de juny del 2015, signada per la tresorera, l'interventor i l'actual alcaldessa, Montse Venturós. Per tant, denuncien, és "incomprensible tal manipulació de la realitat" ja que, en aquest cas, la caixa de consistori contenia una considerable quantitat de diners quan la CUP va entrar i, per tant, no estava buida. 

Per altra banda, han prosseguit, els darrers quatre anys van finalitzar amb un superàvit acumulat de 8,65 milions d'euros, una millora del rumb del consistori que, segons asseguren, caldrà veure si el nou equip de govern pot millorar. A més, i segons la certificació de l'interventor, el romanent de tresoreria del consistori va passar a ser positiu per primera vegada (de -1,14 milions d'euros a 3,43 milions), una situació que indicava que el consistori cobrava més del que pagava, i que han animat a mantenir.

I finalment, el que consideren més "contradictori", són les acusacions l'endeutament. Tal com recorden, l'actual Ajuntament s'ha pogut endeutar en 1,2 milions del préstec per l'aval d'Inberga Tur i en 1,6 milions per la renovació de l'enllumenat gràcies a "l'endeutament consolidat" que asseguren que va deixar Convergència. "Si l'endeutament hagués estat un impediment, no se'ls hauria autoritzat l'amplació que han fet dels deutes en quasi tres milions", afirmen. 
 

Acta d'arqueig de la caixa el 13 de juny de 2015

Certificat de l'interventor sobre el romanent de tresoreria

Arxivat a