Nou atac contra el Pi de les Tres Branques

Uns desconeguts també han intentat serrar una de les branques del Pi Jove

Aida Morales
29 de gener del 2016
Actualitzat el 30 de gener a les 16:14h
Nou atac al Pi de les Tres Branques
Nou atac al Pi de les Tres Branques | Aida Morales
Uns desconeguts han intentat serrar, entre dimecres i divendres, una de les tres branques del Pi Vell, conegut també com a Pi de les Tres Branques, situat al pla de Campllong de Castellar del Riu. És la segona vegada en dos anys que atempten contra aquest símbol dels Països Catalans, després que aquest estiu reconstruïssin la branca que, el passat mes de maig del 2014, van aconseguir tallar completament.

En aquest cas, i segons ha pogut constatar aquest diari al lloc dels fets, han intentar tallar una branca diferent de la de l'última vegada, amb nombrosa quantitat de serradura al seu voltant i un tall que, aproximadament, té un pam de profunditat. Un testimoni, a més, ha assegurat que fa dos dies l'atemptat no s'havia produït. Al Pi Jove, atacat l'any passat, els desconegut han fet dos talls també molt profunds que el podrien acabar de matar. De moment, ningú ha reivindicat l'atac, així com tampoc s'ha fet en les anteriors ocasions. 

El Pi de les Tres Branques és un pi roig, Pinus silvestris, que , des del 20 d'octubre de 1987 té la consideració d'arbre monumental de Catalunya. Venerat inicialment per l'Església com un arbre sagrat, en tant que se'l veia com a símbol de la Santíssima Trinitat, posteriorment va adquirir la connotació catalanista vigent. En motiu d'aquesta interpretació, cada tercer diumenge de juliol s'hi celebra un aplec que discorre entre la festa i la reivindicació. 

Per altra banda, el Pi Jove, tradicionalment conegut com a pi successor, veu de la tradició de l'independentisme dels anys 80 i, des de llavors, esdevé un símbol de lluita per a l'Esquerra Independentista. El mateix dia de l'aplec, allà s'hi celebra l'acte polític de la CUP i el moviment independentista. 
 

Serradures al Pi Vell. Foto: Aida Morales.

 

Tal al Pi Vell. Foto: Aida Morales.

 

Talls i serradures al Pi Jove. Foto: Aida Morales.

 

Nou atac al Pi de les Tres Branques Foto: Aida Morales