29
de gener
del
2016
Actualitzat
a les
16:13h
Un cuiner tallant trossos de tòfona. Foto: ADBerguedà.
Nou restaurants del Berguedà estan a punt de començar la ja tradicional campanya gastronòmica de la cuina de la tòfona. Aquesta s'iniciarà el proper 1 de febrer i tindrà continuïtat fins el 15 de març, reafirmant el potencial de la comarca com a terra de tòfones, també, en l'àmbit culinari.
Segons l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), aquesta campanya és una de les que millor s'estan consolidant a la comarca, conjuntament amb la de la cuina de la caça i la del bolet. Cadascuna d'elles permet configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques i potenciar el talent i la creativitat dels restaurants berguedans, que creen i elaboren diversos plats i menús per tal de donar a conèixer i facilitar la degustació de tots aquests productes.
Enguany, els nou restaurants que se sumen a aquesta campanya són el Restaurant Logos Berguedà, de l'Ametlla de Merola; Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel i el Restaurant Niu Nou, de Bagà; el Restaurant la Cabana, de Berga; el Restaurant el Recó de l'Avi, de Guardiola de Berguedà; el Restaurant Sala, de Berga; el Restaurant Cal Pajares, de Gironella; el Restaurant La Nau, del Guixaró, i el Restaurant hostal Cal Fuster, de Serrateix. Els cinc primers oferiran menús degustació amb tòfona, des dels entrants fins als postres; mentre que els quatre següents, elaboraran plats amb aquest producte.
Consulta tots els menús i els plats amb tòfona que oferiran els restaurants
Un plat de postres amb tòfona. Foto: ADBerguedà.