Alzheimer

Maragall inaugura les tertúlies de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Berguedà

L'Afabbs portarà a terme xerrades per "fer un cafè a l'hora de l'Alzheimer" o fer "Alzheimer a l'hora del cafè"

per Pere Fontanals , Manresa, 29 de gener de 2016 a les 11:03 |
Pasqual Maragall a la sortida de l'Alzheimer a l'hora del cafè saludat pel públic | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'últim dijous de cada mes a les 17.00 hores, la primera planta del Cafè Maïami de Manresa es convertirà en un espai de conversa i tertúlia amb un convidat i amb persones que pateixen Alzheimer en un primer grau i amb cuidadors. L'Associació de Familiars d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès (Afabbs) ha creat un cicle de trobades que s'ha estrenat aquest dijous, amb l'expresdient Pasqual Maragall.

Així ho van explicarRosa Maria Riera i Pep Garcia, de l'associació, i Diego Sánchez, de Diesa Restauració. "Que en tinguem coneixement, uns actes d'aquest tipus no es donen enlloc de l'estat", ha assegurat Garcia. Tal com ha indicat, els últims dijous de cada mes s'obriran "finestres i portes" a aquelles persones que pateixen una malaltia que, precisament, "el que fa és tancar-les". Es tracta, doncs, "de fer un cafè a l'hora de l'Alzheimer" o de fer "Alzheimer a l'hora del cafè", han bromejat.


La idea del cicle és que sigui obert a tothom,  ja que la voluntat és "sensibilitzar la població", ha afirmat Rosa Maria Riera. "Acostumem a fer molts actes, però gairebé tots de consum intern, encarats als malalts o als familiars", ha concretat. La idea, doncs, és que els convidats aportin a la tertúlia l'experiència que tenen en el seu camp, que no sempre tindrà a veure amb la malaltia. Després de la primera trobada amb Garrigosa i Maragall, "passaran a fer el cafè" persones com Joan Morros, Miriam Santamaria, Pere Joan Cardona o Pilar Duocastella.

Aquesta iniciativa, que va sorgir d'un acte similar que Riera va conèixer que feien a Suïssa, és fer les trobades mensuals fins al mes de maig, i durant els tres mesos d'estiu descansar fins a setembre. "Ja tenim noms de futurs candidats per acompanyar-nos a partir de llavors", ha aclarit Pep Garcia. De fet, eren noms que tenien previstos junt amb els que faran aquesta primera temporada, "i que, com que tothom ha acceptat entusiasmat a la primera, ens els reservem per a passat l'estiu", ha explicat.


Calendari de l'Alzheimer a l'hora del cafè

- Dijous 28 de gener. Cristina Maragall i Diana Garrigosa. Amb la salutació del President Pasqual Maragall al final de l'acte

- Dijous 18 de febrer (desplaçat per no coincidir amb les dates de la Llum). Joan Morros

- Dijous 31 de març. Miriam Santamaria

- Dijous 28 d'abril. Pere Joan Cardona

- Dijous 26 de maig. Pilar Duocastella

Sempre a les 5 de la tarda, a la primera planta del Cafè Maïami

 

Participació