Rosalia Monroy demana un «canvi radical» de mentalitat a l'Ajuntament de Berga

La regidora socialista creu que s'ha de passat de la "gestió de la misèria" a la "gestió de les oportunitats"

Redacció
29 de gener del 2016
Actualitzat el 31 de gener a les 19:22h
La regidora del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Berga, Rosalia Monroy, ha demanat, en un article al seu nou bloc personal, que el consistori berguedà comenci a ser proactiu en la cerca de recursos i dinamització de l'economia. En aquest sentit, ha reclamat un "canvi de mentalitat" que ajudi a donar el pas de la "gestió de la misèria" cap a la "gestió de les oportunitats". 

Per a Monroy, cal passar "de la teoria a la pràctica", deixant de banda les ideologies i estenent la mà a les noves idees i al talent. Així mateix, creu que també s'hauria de passar "del menyspreu i els prejudicis" a una nova relació de respecte mutu, coneixença i aprenentatge entre grups polítics i, per tant, del "segregacionisme organitzatiu" a una nova organització plenament "col·laborativa, transparent i comunicativa". 

Davant d'aquesta situació, la regidora afirma ser conscient del "deute colossal" que acumula l'Ajuntament de Berga i que és producte, segons diu, de la gestió dels anteriors equips de govern. Amb aquesta motxilla reconeix que és difícil tirar endavant els projectes i propostes recollides en el programa electoral però això, més de 200 dies després de l'entrada del nou govern, considera que s'hauria de començar a revertir. 

Com si l'Ajuntament de Berga fos una empresa privada, Monroy creu que el consistori hauria de començar a executar, de manera paral·lela, altres accions enfocades a la millora de la gestió i a l'obtenció dels recursos. Per contra, i si només es prioritza la gestió, afirma que "la fallida, el tancament o la simple inoperància" seran "del tot inevitables". Per tot això, reclama un canvi "radical de mentalitat" de l'equip de govern, que es comencin a promoure projectes i que, en aquest camí, es tingui en compte l'ajuda que altres membres de la institució poden prestar. 
Arxivat a