Uns 350 joves presenciaran un simulacre d'accident en directe

L'acte serà a la plaça de Sant Pere de Berga el proper 9 de març | S'entregaran els premis del 1r Premi Conductàlia

Aida Morales
26 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:46h

Simulacre d'accident a Berga. Foto: Aida Morales.


Uns 350 joves estudiants de tot el Berguedà participaran, el proper 9 de març, un simulacre d'accident viari a Berga. Es tracta de la segona vegada que s'organitza una activitat semblant, després de l'èxit de l'acte de Conductàlia Berga l'any passat davant de més de 450 joves. Enguany, l'activitat es realitzarà entre els alumnes de 4t d'ESO de la comarca, amb l'objectiu de conscienciar-los, un cop més, del perill de la conducció, després que cada any morin 1,2 milions de persones per accidents de trànsit. 

La primera part de la jornada serà teòrica al Teatre Municipal de Berga. Allà, els estudiants podran escoltar com actuen i es comuniquen els diferents cossos de seguretat en cas d'accident. Després, els assistents es traslladaran a la plaça de Sant Pere, on assistiran al simulacre d'accident de moto, amb la col·laboració de l'Agrupació de Teatre la Farsa. 

Segons han informat, l'objectiu final de la jornada és conscienciar els joves sobre els diferents aspectes de seguretat viària, posant molt èmfasi en la conducció en motocicleta. Durant les diferents parts de l'acte, entraran en escena membres del Servei Català de Trànsit, Protecció Civil, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques, l'Institut Guttmann, Stop Accidentes, el magistrat José Manuel del Amo i la metgessa forenses Maria Mercè Basas. L'edició serà conduïda pel periodista berguedà Fermí Riu. 

A més, també s'entregarà el 1r Premi Conductàlia, en què poden participar tots els alumnes d'aquest curs, i on es convida a realitzar un vídeo d'un o dos minuts, que ajudi a conscienciar sobre la importància de la seguretat a la carretera. La data màxima de presentació dels treballs és el 26 de febrer i l'entrega de premis i la projecció es farà el mateix dia 9 de març. El millor vídeo rebrà 300 euros en material audiovisual per a l'institut guanyador, un carnet del Montepio i dues entrades per a cada alumne guanyador per assistir a un partit de l'ICL Manresa de la Lliba ACB de bàsquet. A més, també hi haurà un val de 100 euros per a una botiga de material esportiu.
Arxivat a