La comparsa dels Nans Nous passarà de 4 a 12 membres

Es proposa la reformulació dels Títols de Patumaire a partir del 2017 per a les persones que "veritablement" hagin tingut un paper destacat a la festa

Aida Morales
24 de gener del 2016
Actualitzat el 26 de gener a les 10:02h
Fotografia de família per celebrar l'aniversari dels Nans Nous
Fotografia de família per celebrar l'aniversari dels Nans Nous | Aida Morales
El Patronat Municipal de la Patum ha aprovat, aquest divendres, que la comparsa dels Nans Nous pugui passar de tenir quatre membres, a dotze. Això s'ha decidit per Junta General, després que la mateixa comparsa realitzés la petició, per tal de poder disposar de tres persones per a cadascun dels caps. 

Aquest mateix ens també ha acordat que per a possibles futures modificacions en la plantilla d'altres comparses, el procediment també serà el de demanar-ho a la Junta General del Patronat, i argumentar-ho convenientment. Entre els motius que han esgrimit els Nans Nous, destaca que es tracta d'una comparsa molt oberta, i en què hi participa molta gent. Més responsables de plantilla, doncs, ajudaran a la millor organització i ordenació. 

La mateixa reunió del Patronat també ha proposat la reformulació dels Títols de Patumaire a partir del 2017. En aquest cas, i després d'un debat amb els integrants de les comparses i la gent vinculada a la Patum, s'ha decidit debatre la reformulació dels títols per tal d'anular el seu format actual. D'aquesta manera, només s'atorgararia aquest reconeixement especial de manera excepcional a les persones que "veritablement", segons el Patronat, hagin tingut un paper destacat a la festa.

Per al 2016 es mantindrà el seu format actual i, per replantejar la possible modificació l'any vinent, s'ha demanat als caps de colla que reuneixin els membres e la comparsa per tal de prendre una postura sobre el tema. A més, també es consultarà la ciutadania per copsar la impressió que causen aquests reconeixement i, amb tota la informació recollida, a la propera Junta del Patronat del mes de juny es prendrà una decisió. 
Arxivat a