El Berguedà també exigeix bonificacions per al peatge de la C-16

El president del Consell Comarcal, David Font, demana que es facin extensius els descomptes per als berguedans que utilitzen aquesta via per treballar

Aida Morales
23 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:22h
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa.
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa. | Pere Fontanals
El Consell Comarcal del Berguedà té molt clar que les bonificacions que actualment s'apliquen al peatge de la C-16 entre Manresa i Terrassa per als veïns que facin moviments interns i que disposin de teletac, també s'haurien de fer extensives als berguedans que, per motius laborals, utilitzen diàriament aquesta autopista. Així de contundent s'ha mostrat el president d'aquest organisme, David Font, que, en declaracions a NacióBerguedà, ha lamentat que cap ciutadà de la comarca, a dia d'avui, pugui beneficiar-se d'aquests descomptes tan necessaris.

Les bonificacions en aquest peatge es van implementar el passat 4 de gener per als veïns del Bages que volguessin realitzar moviments a Manresa i municipis del seu entorn. En aquest punt, quedaven exclosos dels descomptes tots els moviments que tinguessin continuïtat per altres vies, com ara l'autovia C-16 que uneix Bages i Berguedà, la C-55 en direcció al Baix Llobregat o al Vallès, o la C-58. 

La reivindicació del Berguedà s'ha materialitzat després que aquesta comarca, el Bages, el Moianès i Solsonès signessin un manifest conjunt per demanar el desdoblament de la C-55 sud, i l'alliberament de la C-16 perquè les comarques centrals poguessin gaudir d'una via ràpida i gratuïta d'accés a l'àrea metropolitana. A partir de principis d'any, el Departament de Territori i Sostenibilitat va posar en marxa una sèrie de millores que, no obstant, segueixen sense ser satisfactòries per als berguedans: “El que ha quedat demostrat és que cap ciutadà del Berguedà, a dia d'avui, es beneficia d'aquestes bonificacions”. 

Per això, ha remarcat Font, el Consell Comarcal de Berguedà seguirà batallant per aconseguir descomptes per a tota aquella gent que hagi d'utilitzar aquesta carretera per motius laborals, sigui mitjançant bonificacions amb teletac o altres metodologies encara per concretar. En aquest sentit, ha explicat que el Consell Comarcal del Bages es reunirà la setmana que ve amb la conselleria i, posteriorment, amb l'organisme berguedà, amb qui es preveu treballar conjuntament l'augment dels descomptes, dins del Consorci Viari de la Catalunya Central. 

Els alcaldes bagencs, presidents comarcals i regidors, davant del peatge de Sant Vicenç. Foto: Pere Fontanals