Sergi Rodríguez «Teti» reclamarà l'absolució al judici del 21 de juny

El jove berguedà està acusat per atemptat a l'autoritat per presumptament haver donat un calbot a Joan Antoni López Noguera | El grup de suport afirma que no hi haurà acords

Aida Morales/Cristina Prat
23 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:15h
Roda de premsa del Grup de Suport al Teti
Roda de premsa del Grup de Suport al Teti | Aida Morales
El Grup de Suport a Sergi Rodríguez “Teti” ha avançat aquest dissabte que el judici pels fets que condemnen el jove berguedà a quatre anys i nou mesos de presó, segons la Fiscalia, i a una multa de 3.600 euros serà el proper 21 de juny. La vista serà a l'Audiència de Barcelona després d'una intensa campanya d'actes que, durant aquests mesos, es tornarà a reengegar. 

Segons ha explicat una de les portaveus del grup de suport Alba Perona, es realitzaran tota una sèrie d'actes i xerrades encara per concretar, que començaran aquest dissabte amb el sorteig d'una llumineta, i on també s'hi inclourà una concentració a mitjans de juny prèvia al judici per “agafar suport de la gent i del poble”. A més, a remarcat que es farà una “campanya expansiva” arreu dels Paisos Catalans perquè, segons ha dit, “la gent de fora empatitzi amb la causa”.

Els fets pels quals s'acusa el jove berguedà militant de l'Esquerra Independentista van tenir lloc durant la matinada del 7 de juny del 2012 quan, durant el passacarrers de Patum, suposadament va donar un calbot a l'actual exregidor popular, Joan Antoni López Noguera, que es trobava entre la multitud. Aquest fet, va ser denunciat per l'edil als Mossos d'Esquadra i, tot i que en un primer moment va ser qualificat com una falta penal, finalment va ser tractat com un delicte greu per atemptat a l'autoritat. Davant d'aquesta situació, Fiscalia demana quatre anys i nou mesos de presó, i l'acusació particular cinc anys. 

Perona ha declarat que des del Grup de Suport no acceptaran cap pacte de conformitat, ja que el que busquen és “l'absolució completa”.
 

Sergi Rodríguez a la roda de premsa Foto: Aida Morales.


"Denúncia política"

Rosa Boixader, també portaveu del grup de suport, ha lamentat que es tracti d'una denúncia política per part de les institucions judicials i dels “poders” de l'Estat espanyol, amb una duresa, segons ella, “inversament proporcional al tracte que reben corruptes i feixistes” que també compareixen davant dels tribunals. 

Sobre el Partit Popular, ha dit que és un partit “podrit per la corrupció”, i ha assegurat que, on hi hagi “repressió”,  hi haurà solidaritat. 

Més de 3.000 firmes

A favor de l'absolució del “Teti” s'han recollit més de 3.000 firmes. A més, diversos ajuntaments i entitats han signat una moció de suport, entre els quals, Alerta Solidària, la Coordinadora Obrera Sindical, la Candidatura d'Unitat Popular, Arran, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, l'Ateneu Llibertari del Berguedà, Piolet Negre, Ràdio Pinsania, Cop de Garrot, l'Assemblea Nacional Catalana de Berga, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Berguedà, els Castellers de Berga, el Casal Panxo, l'Agrupació Teatral la Farsa i consistoris com el de Cercs, Casserres, Sallent, Navàs i Artés. 
Arxivat a