Denuncien un home per cremar marges a la Quar sense mesures preventives

La crema finalment es va convertir en un petit incendi | La denúncia comportarà una sanció que pot arribar als 3.000 euros

Aida Morales
23 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:44h
Imatge de la crema de marges a la Quar.
Imatge de la crema de marges a la Quar. | Agents Rurals
Els Agents Rurals van denunciar, el passat 16 de gener, un home que va realitzar una crema de marges a la Quar sense tenir en compte les mesures obligatòries de prevenció que requereix aquesta activitat. Concretament, i segons han explicat a NacióBerguedà, aquesta persona no va respectar el mínim de 3,5 metres sense vegetació i, a més, va iniciar el foc en un moment en què el vent bufava per sobre del màxim permès. 

La crema irregular detectada pels Agents va originar un petit incendi de 100 metres/2 que, malgrat no tenir afectacions forestals, va requerir de la intervenció de dos operatius dels Bombers de la Generalitat per apagar-lo.

En aquest cas, han explicat, es va realitzar una denúncia administrativa que pot arribar a tenir una sanció de fins a 3.000 euros. Si l'incendi hagués tingut afectació forestal, han avisat, aquest mateix delicte hauria tingut un tràmit penal. 

Els Agents Rurals també han indicat que cremes irregulars com aquesta no són, ni molt menys "excepcionals", tot i que tampoc són habituals. Enguany, però, han demanat que tothom tingui més prudència de l'habitual, ja que els boscos estan secs i hi ha risc d'incendi. En cas que algú vulgui realitzar una crema controlada, haurà de comunicar-ho administrativament fins el 15 de març, moment en què queda totalment prohibit fer foc, si no és que hi ha autorització expressa.