Berga acull el seu primer Esclat Pirineus per escollir els grups del Rebrot

ARRAN Berguedà organitza el concert de l'Esclat aquest cap de setmana a Berga

Redacció
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:09h

Pancarta situada a la plaça de Sant Pere. Foto: ARRAN Berguedà


L'associació de joves independentistes ARRAN Berguedà serà l'amfitriona, aquest dissabte, de l'Esclat Pirineus, un concert que es realitzarà a Berga per primera vegada a la història, i que servirà per escollir un dels grups que optaran a tocar al Rebrot. Aquest acte, segons ha explicat a NacióBerguedà la membre d'ARRAN Alba Perona, vol servir per atraure gent de tot Catalunya a Berga, però també engrandir l'assemblea que, actualment, hi ha a la comarca. 

El concert de l'Esclat comptarà amb el suport de totes les assemblees d'ARRAN de la territorial de Pirineus i es realitzarà dissabte a la plaça Viladomat de Berga a partir de les 23.30 hores. Entre els grups convidats, tocarà la formació de l'Alt Berguedà Pikot Negre i els bagencs Kuadrilla. A més, la nit estarà ambientada pel PD Kolumna Rebelde.

Segons ARRAN, l'Esclat és una oportunitat per a les formacions joves per compartir la seva producció cultural, així com un espai d'exhibició per donar-se a conèixer. En altres paraules, una “aposta pel talent” de milers de joves músics dels Països Catalans, que treballen per la difusió de la llengua i la música catalana. Al principi, ha relatat Perona, es van rebre sol·licituds de diversos grups. No obstant això, finalment només en seran dos, ja que, segons ha dit, els altres van anar “caient” a última hora. 

L'assemblea d'ARRAN Berguedà, que amb aquesta activitat té l'objectiu de visibilitzar-se a la comarca i guanyar militants, ha volgut remarcar que està activa i que es reuneix quinzenalment per preparar la seva activitat En aquest punt, han recordat que tothom qui ho vulgui pot participar-hi.