Berga encisa i sorprèn una bloguer holandesa resident a Barcelona

Annoesjka Brohm destaca la duresa del català que es parla a la capital del Berguedà, i la lentitud del pas dels anys

Redacció
21 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a les 10:32h
1200_1453374515dutch
1200_1453374515dutch

Annoesjka Brohom és una escriptora, editora i comunicadora holandesa, actualment resident a Barcelona, que no se n'ha pogut estar de descriure les sensacions que la ciutat de Berga li ha causat. Ho ha fet al seu bloc Barcelona from a Dutch Angle, on ha dedicat tot un article a parlar de la capital del Berguedà, i les sensacions que li ha despertat. 

Per a ella, Berga ha estat un retorn al passat, una ciutat, segons precisa, que manté un fort sentiment català i on els seus habitants parlen amb un accent "fort". Tant és així, afirma al seu article, que "algunes vegades semblen holandesos". Això fa que, malgrat que pugui arribar a entendre el català que es parla a Barcelona, a Berga sigui "completament impossible". 

Lluny d'aquestes curiositats, Brohm destaca la gent "afectuosa" i les "espectaculars vistes" que té aquesta ciutat, amb les muntanyes nevades d'Andorra a una banda, i "l'estranya" muntanya de Montserrat a l'altra. Una ciutat, continua, plena de records d'infància de la seva parella i que, en poc menys de 20 anys, ha canviat "molt poc". 

"El temps sembla que es mou a poc a poc a Berga", declara. Un fet que, justament, és el que molta gent necessita el cap de setmana.
 

Llegeix l'article d'Annoesjka Brohom

Arxivat a