851 nens comencen aquesta setmana el programa «Esport Blanc Escolar»

Els escolars del Berguedà han estat practicant esquí de fons a les estacions de Lles i Aransa

ACN
21 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a les 10:43h

Un grup de nens i nenes amb el seu monitor, aquest dimarts. Foto: ACN


851 nens i nenes del Pirineu han començat aquesta setmana a omplir les estacions d'esquí dins el programa Esport Blanc Escolar. El tret de sortida l'han donat aquest dilluns els nens de tercer i quart de primària de les escoles del Berguedà que han estat practicant esquí de fons a les estacions de Lles i Aransa. La responsable de la mancomunitat d'estacions d'esquí nòrdic Tot Nòrdic, Imma Obiols, ha assegurat que "des de les estacions es valora molt positivament el programa, ja que d'ençà que es realitza, aquesta és la tercera edició, es veu més gent i moviment a les estacions". Enguany, segons publica NacióDigital a través d'ACN el programa s'ha ampliat amb 350 escolars més que en l'anterior edició.

Nens del Pirineu de les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Berguedà, Ripollès, Solsonès i Cerdanya han començat aquesta setmana a tenir l'esquí com una matèria més d'estudi dins l'assignatura d'Educació Física. Els alumnes de tercer i quart de primària aprendran les nocions bàsiques de les tres modalitats d'esquí més habitual, esquí nòrdic, alpí i surf de neu, o podran perfeccionar si ja en saben.

Obiols ha afirmat que "l'objectiu es que provin totes les modalitats i enfortir la quantitat de nens a la base de l'esport, que s'iniciïn, que practiquin, coneguin totes les modalitats i acabin arribant a competició". El programa es desenvolupa en vuit jornades, tres de fons, tres d'alpí i dos d'snowboard.

En relació a la candidatura olímpica, des de la mancomunitat d'estacions esperen que es tiri endavant. Obiols ha explicat que el programa neix del Pla Estratègic dels Esports d'Hivern i que s'ha valorat molt positivament per part de totes les entitats i per tant el programa tira endavant. En aquest sentit ha afegit que "fins i tot el programa Barcelona Esports va endavant, per això des del Pirineu, estacions i clubs, s'espera que Barcelona torni a apostar per uns esports Olímpics d'hivern".

Les activitats d'esquí nòrdic es duen a terme a les estacions de Sant Joan de L'Erm, Tuixent - La Vansa, Baqueira Beret, Aransa, Lles, Guils - Fontanera, Tavascán i Virós mentre que les activitats d'esquí alpí i snowboard, tindran lloc a Baqueira Beret, Boi Taüll, La Molina, Masella, Port Ainé, Port del Comte i Vall de Núria.