Berga és escenari d'un documental sobre l'anarquisme al segle XXI

“Ingovernables; un recorregut per la Catalunya anarquista del S.XXI” aborda algunes de les situacions de la conflictivitat social dels últims anys

Redacció
24 de gener del 2016
Actualitzat a les 0:19h
1200_1453301857anarc
1200_1453301857anarc

La ciutat de Berga i, en concret, l'acte d'homenatge que va fer el Centre d'Estudis Josep Ester i Borràs als tres berguedans assassinats fa més de 60 anys, Josep Puerta, Joan Vilella i Josep Bertibillo, per ser anarquistes, és un dels moments que copsa el documental “Ingovernables, un recorregut per la Catalunya anarquista del S.XXI”. Un treball de gairebé una hora i mitja que s'apropa a la realitat del moviment anarquista de Catalunya, i que aborda algunes de les situacions més destacades de la conflictivitat social dels últims anys. 

El documental parla de vagues generals, del bloqueig al Parlament, del moviment entorn dels indignats, de la revolta de Can Vies o dels actes i processos d'autoorganització als barris i als centres de treball. El dibuix del moviment anarquista del segle XXI es realitza a través de totes aquestes accions, i per mitjà d'entrevistes a persones i col·lectius que busquen recuperar la memòria històrica des d'una perspectiva revolucionària.

Pel que fa a les escenes de Berga, als minuts 42:17; 1:01:36 i 1:06:33, els anarquistes volen posar llum sobre l'antiga lluita dels maquis i la seva herència històrica. Durant l'acte que es va realitzar a la plaça de les fonts el passat mes de novembre del 2014, el mític anarquista basc Lucio Urtubia va explicar breument la seva experiència i els records de Quico Sabaté i Marcel·lí Massana.
Arxivat a