La Patum, a l'exposició «El teatre del cos»

L'obra servirà de prèvia de l'esdeveniment Som Cultura Popular

Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:20h
La Patum de Berga serà una de les protagonistes de l'exposició “El teatre del cos”, un recull d'anàlisis de diversos aspectes de la dansa, contextualitzada en l'obra artística, literària i etnogràfica de la Corona d'Aragó. Amb aquesta exposició, doncs, que s'inaugurarà de manera prèvia a l'esdeveniment Som Cultura Popular, el Patronat Municipal de la Patum de Berga torna a col·laborar amb el Museu Etnològic de Barcelona. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Berga, “El teatre del cos” és una exposició itinerant coproduïda per aquest museu i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Comissionada per Raül Sanchis Francés, Francesc Massip i Licia Buttà, també compta amb tot un seguit de museus, arxius i entitats del territori de l'antiga Corona d'Aragó que hi participen.

A part de la Patum de Berga, també s'hi veuen representat l'Arxiu Comarcal de la Segarra, Amigos del Románico, l'Arquebisbat de Tarragona, l’Arxiu Històric Municipal de València, la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca del Monestir de Montserrat, la Fundació Bancaixa, el Ministeri de Ciència i Innovació, el Museo Diocesano de Jaca-Arte románico, el Museo Provincial de Teruel, el Museu de l’Almodí de Xàtiva, el Museu Arqueològic de Llíria, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Valencià de la Festa d’Algemesí.
Arxivat a