Una associació berguedana envia una carta a Puigdemont per reclamar millors telecomunicacions

Xarxa.ong demana al nou Govern que impulsi la fibra òptica a tots els municipis i que replantegi el projecte del tren al Berguedà

Aida Morales
19 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a les 10:45h

Internet. Foto: Adrià Costa


L'entitat berguedana Xarxa Tecnològica a l'Abast (Xarxa.ong) ha aprofitat el canvi de govern al capdavant de la Generalitat de Catalunya per tornar a reclamar, des del Berguedà, una "millora" pel que fa a comunicacions i telecomunicacions. Per això, el seu president, Carles Jordi Fernández, ha enviat una carta adreçada directament a Carles Puigdemont, on precisa el pla de millora de les comunicacions que creu que s'hauria de realitzar a la comarca. 

Entre les millores, hi ha la fibra òptica, que Xarxa.ong considera que hauria d'arribar a tots els municipis del Berguedà "sense discriminar-ne cap". A més, a causa de l'orografia de la comarca, afirma que s'hauria de complementar aquest cablejat amb una xarxa 4G, sense renunciar "mai" a la fibra per altres tecnologies sense fils. 

A més, també convindria implantar, segons consideren, un servei universal mínim d'Internet a la població a un cost accessible i, pel que fa a les infraestructures de comunicació, tornar a recuperar la proposta que es va fer els anys 90 des de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà per tornar a impulsar el tren al Berguedà: "Un mitjà sostenible que enriquiria de manera real el territori". 

Així mateix, l'associació també creu que la Generalitat hauria de millorar carreteres per fer-les més segures i crear vies alternatives als eixos que van més carregats; fomentar la millora de la cobertura mòbil "des de la racionalització i la compartició dels recursos" entre les diferents operadores; promocionar el proper domini d'Internet que sortirà en breu corresponent a Catalunya; crear espais de recerca universitària a la comarca i, entre d'altres, fer un funicular per pujar a Coll de Pal.