L'Ajuntament de Berga nega irregularitats en la nova convocatòria dels 15 plans d'ocupació

Sílvia Armengou assegura que el consistori no ha tingut res a dir en les bases, i que aquestes venien predeterminades per la Diputació

Aida Morales
18 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a les 10:46h
La regidora de RRHH, Sílvia Armengou
La regidora de RRHH, Sílvia Armengou | Aida Morales

La regidora de la CUP, Sílvia Armengou (Arxiu) Foto: Aida Morales


La regidora de Recursos Humans de l'Ajuntament de Berga, Sílvia Armengou, ha volgut sortir en defensa dels 15 plans d'ocupació que, després d'una demora de gairebé 10 mesos, s'han pogut convocar i atorgar a la ciutat. Segons ha explicat a NacióBerguedà, li preocupen les acusacions d'irregularitats que han envoltat el seu atorgament, entre les quals, les que va publicar el darrer número del Pèsol Negre, on s'acusa el consistori berguedà de concedir-los mitjançant processos qüestionables. 

En aquest punt, la regidora de Recursos Humans ha volgut deixar molt clar que aquests plans van ser convocats per la Diputació de Barcelona i que, per tant, l'Ajuntament de Berga no pot establir cap criteri en les seves bases. És per aquest motiu, per exemple, que la valoració té en compte la renda del 2014 o que alguns s'hagin concedit a persones nouvingudes d'altres parts de Catalunya: “Nosaltres no hi podíem incidir, perquè les bases impedien explícitament discriminar per raó de ser o no del poble”. 

“Se'ns han retret coses que no tenim capacitat de decidir”, ha prosseguit Armengou. I el que sí que s'ha pogut decidir, ha remarcat, ha estat el procediment que s'ha seguir per atorgar aquests plans. En aquest sentit, assegura que la valoració dels candidats s'ha fet de la manera més “neta” possible, analitzant les persones mitjançant criteris puntuables per un tribunal especialitzat. 

Plans demorats

Aquests 15 plans d'ocupació van ser heretats per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) després que la seva primera assignació durant el govern convergent hagués de ser anul·lada per irregularitats en els tràmits necessaris per a convocar-los. Això va passar, però, després que ja s'haguessin realitzat les entrevistes i, fins i tot, s'hagués avançat a diversa gent que se'ls agafava per a la feina.

Segons va explicar la mateixa regidora al Ple de novembre, el secretari va avisar que no es complien les bases de publicació en un butlletí oficial i que, per tant, el procés selectiu que s'havia realitzat fins el moment no s'havia fet de manera correcta. Així doncs, l'única manera que hi havia per no perdre la subvenció era tornar a començar des del principi, amb una nova convocatòria que, no obstant, ha continuat suscitant crítiques.

Pla de Barris

Respecte dels 18 plans d'ocupació que s'han convocat aquest gener dins del programa Pla de Barris, la regidora ha afirmat que, de la mateixa manera, les condicions de residir al nucli antic de Berga també venen predeterminades per les bases de la Diputació de Barcelona. 

"És un programa específic per això", ha assegurat. Si es decidís obviar aquest requisit, el consistori concorreria en una il·legalitat i la subvenció s'hauria de tornar, sense que ningú pogués aprofitar aquests plans.
Arxivat a