Les biblioteques de Gironella i Puig-reig emetran documentals cada mes

Els dos centres entren a formar part del circuit de programació del Documental del Més

Aida Morales
18 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a les 10:47h

Biblioteca de Gironella Foto: Aida Morales


Les biblioteques de Gironella i Puig-reig han entrat a formar part del circuit de programació de sessions del Documental del Més, una activitat integrada dins del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelonam, que vol crear hàbits de consum de documentals i promoure la descentralització audiovisual. D'aquesta manera, els dos municipis difondran un total de deu documentals seleccionats o premiats als principals festivals de cinema, un mes a cada població, amb l'excepció del juliol i l'agost. 

Aquesta és la primera activitat de col·laboració entre les dues biblioteques, les més noves del Berguedà i inaugurades aquest 2015 dins la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona. La presentació d'aquesta novetat serà aquest dilluns a les 19.30 hores a Puig-reig, on es preveu tenir les valoracions dels regidors de Cultura dels dos ajuntaments, així com dels directors dels centres. 

El Documental del Mes va néixer el 2005 amb l'objectiu d'apropar els documentals als espectadors, més enllà de les ocasions puntuals que brinden els festivals. Per això, es va crear un model alternatiu de distribució que esquivés les reticències de les sales de cinema comercial a programar documentals, i que permetés fer arribar als espectadors aquestes projeccions, a través d'un conjunt de sales o espais culturals. 

El primer documental s'emetrà divendres 22 de gener a Puig-reig, i serà “Grècia: Reinventar-se per sobreviure” d'Elena Zervopoplou. Aquest es projectarà a la sala d'actes de la Biblioteca Guillem de Berguedà a les 20.00 hores.