Juli Gendrau preveu continuar treballant dins del Govern

L'exalcalde de Berga està pendent del càrrec que ocuparà a l'executiu de Carles Puigdemont | Laura Vilagrà serà la nova delegada del Govern a la Catalunya Central

Aida Morales
16 de gener del 2016
Actualitzat a les 23:58h

L'encara delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau Foto: Pere Gendrau


L'encara delegat del Govern a la Catalunya Central i exalcalde de Berga, Juli Gendrau, es mantindrà dins del  nou Govern de la Generalitat de Catalunya amb un càrrec encara per concretar. Així ho ha assegurat a NacióBerguedà, després de valorar la seva substitució com a delegat del Govern per la republicana i exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà

Segons ha dit, el motiu d'aquest canvi és "l'equilibri" de forces polítiques i de repartiment de càrrecs que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha de realitzar amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en el sí del Govern de Junts pel Sí. De la mateixa manera que s'han repartit les conselleries, ha exemplificat, també s'ha fet amb el territori i, tal com ha assegurat, ell ja sabia que la delegació de la Catalunya Central, la de l'Alt Pirineu i la de Tarragona acabarien a mans d'Esquerra. 

"Jo ja vaig dir que no seria un obstacle per a arribar a acords", ha declarat. Gendrau, a més, ha afirmat que "ja ho sabia", tot i que no coneixia el nom de la persona que el substituiria. 

En qualsevol cas, però, l'exalcalde de Berga ha avançat que continuarà dins del Govern, amb un càrrec que s'ha d'acabar de perfilar, ja que encara s'estan organitzant les conselleries: "A mi em consta això". 

En aquest punt, espera que el nomenament de Vilagrà es realitzi dimarts i que, al llarg de la setmana que ve, es publiqui. A partir d'aquí, ha dit, ja es farà el traspàs de funcions. Sobre la seva substituta, Gendrau també ha esperat que continuï la "feina comú" de construcció d'un nou Estat, ja que aquest és "l'encàrrec" que s'ha encomanat al nou Govern. 

El Berguedà, sense representació?

Sobre el fet que el Berguedà es pugui arribar a quedar sense representació, ha afirmat que és una qüestió que s'haurà de valorar "més endavant". En aquest punt, ha remarcat, caldrà veure com acaba la composició del Govern de Puigdemont, i quina és la tasca que se li encomana. 

Respecte del fet que aquesta comarca tampoc compti amb cap diputat al Parlament de Catalunya, Gendrau ho ha volgut diferenciar dels nomenaments del Govern, i ha recordat que la valoració ja la va fer el president comarcal de CDC, David Font.

La nova delegada del Govern

Laura Vilagrà té 39 anys i és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UAB. La que serà nova delegada del govern, va ser alcaldessa de Santpedor per Esquerra Republicana de Catalunya durant 12 anys, des del 2003 fins a les passades eleccions de maig, quan va decidir no tornar-se a presentar. En la seva primera elecció, el 2003, es va convertir en l'alcalde més jove de Catalunya. Vilagrà també va ser diputada al Parlament entre 2006 i 2011 i regidora a l'oposició de Santpedor des de 1999 a 2003, període en que simultaniejar la seva activitat al consistori amb la de consellera comarcal del Bages.