Francesc Ribera assegura que s'han invertit més de 200.000 euros en projectes infactibles de la Casa de la Patum

Ermínia Altarriba interpel·la l'equip de govern sobre una factura de 14.000 euros per un projecte de museïtzació d'aquesta instal·lació

Aida Morales
14 de gener del 2016
Actualitzat el 15 de gener a les 0:06h

Ple de Berga Foto: Aida Morales.


"És cert. Va arribar aquesta factura que és una de les sorpreses desagradables", ha hagut de lamentar el regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, després que la republicana Ermínia Altarriba li hagi preguntat, aquest dijous al Ple municipal, per què l'Ajuntament de Berga haurà de pagar 7.000 euros d'un projecte de museïtzació de la Casa de la Patum que no s'aplicarà. 

De fet, ha explicat el regidor, aquest import respon a una subvenció que va donar la Diputació de Barcelona per a realitzar aquest projecte, i que estava subvencionada al 50%, és a dir, es pagaven 7.000 euros dels 14.000 que costava. Un projecte, ha remarcat Ribera, que es va instar a fer durant la passada legislatura i que, tal com ha dit, no es pot aplicar perquè l'Ajuntament de Berga no té liquiditat. 

En aquest sentit, Ribera ha lamentat que l'anterior equip de govern acceptés subvencions per a projectes en què el consistori també hi hagués d'invertir recursos i, segons ha anunciat, aquest no és l'únic cas. Tal com ha relatat, després d'analitzar el cost de tots els projectes museïstics de la Casa de la Patum, assegura que es poden haver gastat més de 200.000 euros en coses que no s'han acabat de realitzar mai. 

"En molts casos són subvencionats o en part, i sembla que podria disculpar el desori; però aquestes subvencions són diner públic", ha avisat el regidor. En aquest punt, ha recordat que les ajudes que venen de la Diputació o de la Generalitat també es paguen entre tots i ha remarcat que, per tant, és un "despropòsit" acceptar subvencions per a projectes que no es materialitzaran mai. 

Així mateix, Altarriba ha lamentat que, després de tants anys, encara no es tingui un projecte clar de la Casa de la Patum, mentre que altres municipis, com per exemple Valls, ja han començat a posar les bases del Museu Casteller. 
Arxivat a