La canalització de les aigües residuals de la Rasa dels Molins, en vies de solucionar-se

L'Ajuntament de Berga aprova al Ple municipal l'aprovació inicial del projecte | Les obres tindran tres fases i un cost de 143.000 euros

Aida Morales
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 23:54h
Rasa dels Molins
Rasa dels Molins | Berga Claveguera Oberta

El Ple municipal de l'Ajuntament de Berga ha aprovat el projecte inicial per començar a solucionar el problema històric de les aigües residuals de la Rasa dels Molins, al barri del Tossalet de les Forques de Berga. Aquest, doncs, començarà a veure la llum a partir d'aquest 2016, amb un projecte que té un cost final de 143.000 euros ja pressupostat, i que es dividirà en tres fases, amb l'objectiu de possibilitat que, si una s'ha d'aturar per problemes, les altres dues puguin continuar. 

D'aquesta manera, segons ha avançat l'equip de govern, es preveu posar fi a una problemàtica important i urgent per als veïns, ja que al tram sud de la Rasa dels Molins s'acumulen, des de fa anys, aigües residuals que provenen de la part alta de la ciutat, i que no estan connectades amb el clavegueram. 

Aquest fet, ha precisat l'alcaldessa, Montse Venturós, hauria d'estar solucionat des de finals dels anys setanta, tot i que els diferents governs de la ciutat ho van anar delegant. Un dels problemes era saber de qui era la titularitat d'aquesta riera que s'havia de connectar a la xarxa i qui ho havia de fer. En aquest cas, el govern de l'exalcalde Juli Gendrau ja s'havia parlat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), sense èxit. En aquest punt, serà el consistori qui finalment se'n farà càrrec, amb un projecte inicial ja aprova, que es preveu que es pugui subvencionar per part de la Diputació de Barcelona. 

Pel que fa a les fases, les obres es dividiran en tres mini projectes que tindran un cost de 51.000 euros, 65.000 i 26.000. Per a Venturós, és “urgent” solucionar aquesta situació perquè, a part de ser il·legal des de fa anys, també posa en qüestió la salubritat de la zona i és un “greu problema” pels veïns, que des de fa anys es troben amb males olors i rates, entre d'altres.
 

Rasa dels Molins Foto: Facebook Berga Claveguera Oberta

 

Rasa dels Molins Foto: Facebook Berga Claveguera Oberta

 

Rasa dels Molins Foto: AjBerga.

Arxivat a